Főoldal / Fertőtlenítés / Baktériumok milliói a kezeken?

Baktériumok milliói a kezeken?

A kezeinken sokkal több baktérium és szennyeződés telepszik meg, mint ahogyan azt mi gondolnánk. Akár koszosabb is lehet, mint egy pad vagy egy tömegközlekedési eszközön használt kapaszkodó, ami valljuk be, nem túl kecsegtető. Épp ezért lenne szükség arra, hogy figyeljünk kezünk tisztán tartására.

Miért veszélyes ez?

Az étkezés előtti kézmosás hanyagolásával el sem tudjuk képzelni, mennyi kórokozót viszünk be a szervezetünkbe. Mindezt pedig amiatt, mert azt gondoljuk, hogy az emberek által közvetlenül érintett felületek a legpiszkosabbak, pedig valójában a kezeink azok, amik igazán szennyezettek! Egy amerikai kutatás tudományos tényekkel bizonyítja, hogy a kezünkön 10 MILLIÓ baktérium is élhet. Ez így számszerűsítve rendkívül ijesztően hangzik.

Hogyan védekezhetünk a baktériumokkal szemben?

Az emberek körülbelül 13%-a mos kezet étkezés előtt, míg a legtöbben egy koszosabbnak tűnő asztalhoz már nem ülnek le, mondván, hogy kockáztatják az egészségüket. A kézmosás hiányával veszélyeztetjük azonban legjobban saját magunkat. Mit tehetünk ez ellen? A válasz egyszerű: mossunk rendszeresen és alaposan kezet, főleg étkezések előtt! Ilyenkor ugyanis a kezeink közel kerülnek az elfogyasztani kívánt ételhez és a szánkhoz is. Ebben a szituációban kivédhetetlen a kórokozók szervezetbe juttatása.

Milyen szappant válasszunk?

A szilárd helyett inkább folyékony szappant használjunk. Szerencsére már számos olyan szappan áll a rendelkezésünkre, amelyek több igényünket is kielégítik.

A jelenlegi helyzetben kiemelten fontos, hogy fertőtlenítő szappant válasszunk, amely a kezünkre tapadt összes kórokozót elpusztítja!

Ha megfelelő körültekintéssel éljük mindennapjainkat, egy kis odafigyeléssel rengeteg velünk együtt élő baktériumtól szabadulhatunk meg a kézmosás útján. Egy apró mozdulatsor, és máris sok fertőzéstől megóvhatjuk magunkat.

Nézd meg ezt is!

Ezeket az anyagokat ne próbáld kivasalni!

Egyes textíliákat nem tanácsos a hagyományos módon kivasalani, ugyanis a forró vasalótalp tönkreteheti vagy károsíthatja …