A chia puding alapja a chia mag, ami egy igazi superfood. Magas tápanyagtartalommal rendelkezik, rendkívül jó Omega 3 zsírsav, és B-vitamin forrás, de magnéziumban, kálciumban, foszforban és cinkben is gazdag. Ezeknek a mikrotápanyagoknak köszönhetően, segíti az idegrendszer normál működését, javítja a vérnyomás problémákat, csökkenti a koleszterinszintet, és még számos jótékony hatással bír.
A magok képesek bármilyen folyadék többszörösét magukba zárni. Beáztatva zselés állagúvá válnak, és besűrűsítik a folyadékot. Egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül változatosan felhasználható alapanyag.
Így készül a chia puding
Adj fél bögre chia maghoz két bögre növényi tejet. Bármilyen növényi tejet használhatsz, lehet az kókusztej, mandulatej, zabtej, amelyiket jobban szereted. A keveréket hagyd állni a hűtőben legalább egy órán át. Ezután ízlés szerint adj hozzá magvakat, gyümölcsöket, fűszereket, édesítőt. A hozzávalókat jól keverd össze, és újra tedd vissza a hűtőbe állni további legalább fél órát. Kész is a chia puding, az elkészítési lehetőségek pedig a végtelenségig nyúlnak!
Megosztjuk veled a mi kedvenc receptünket!
Meggyes-fahéjas chia puding
Hozzávalók:
- 1/2 bögre chia mag
- 3 bögre mandulatej
- 1/2 bögre magozott meggy
- 1 csipet őrölt fahéj
- 3 evőkanál mandula apró darabokra vágva
- Édesítő (méz, eritrit, cukor) ízlés szerint
Készítsd el a fenti leírás alapján!