Főoldal / Házi Praktikák ! / Gyors praktikák a tiszta, illatos otthonért

Gyors praktikák a tiszta, illatos otthonért

A takarítás nem épp a szórakoztató elfoglaltságok egyike. De mi most összeszedtünk neked négy ötletet, amivel könnyebbé teheted a lakás tisztítását, ezáltal pedig a mindennapjaidat.

Kellemetlen szagok a hűtőben

A hűtőben előfordul, hogy kellemetlen szagok terjengnek. Ennek a megelőzéséhez, eltüntetéséhez van két ötletünk.

Nedvesítsd be bő vízzel az újságpapírt, majd gyúrd gombócba, és mehet be a hűtőbe, így el is búcsúzhatsz a kellemetlen szagoktól.

A másik megoldáshoz csak egy kis szódabikarbóna szükséges. Ezt sok dolog tisztítására használhatod, de megfelel a hűtőszekrény szagtalanítására is. Tegyél egy tál szódabikarbónát a hűtőbe és néhány órán belül kifejti pozitív hatását.

Zuhanyfej

A zuhanyfej néhány használat után már maszatos és vízköves lehet. A szódabikarbóna ebben is a segítségedre lesz!

Tedd egy zacskóba a szódabikarbónát, adj hozzá ecetet, majd a zuhanyfejre húzd rá a zacskót és egy zsineggel vagy gumival kösd rá. Hagyd így pár óráig majd öblítsd le, ezután egy kefével dörzsöld át, töröld szárazra és máris csillogni fog.

Esetleg még illatosított tisztítószerrel átmoshatod, hogy az ecetszag hamarabb eltűnjön. Ezzel a módszerrel nem csak a vízkőtől szabadulsz meg, hanem a baktériumoktól is.

Szőrme újjá varázsolása

Ha van otthon szőrmés szőnyeged, díszpárnád, esetleg ágytakaród, te is biztos megtapasztaltad, hogy egy idő után már nem olyan szép és puha, mint újkorában. Ezt a problémát egy szimpla mosás nem oldja meg. Az első lépés, hogy keress valami fújós flakont. Ha ez megvan, tegyél bele vizet és hajkondícionálót, majd jól rázd fel, hogy összekeveredjen. Fújd be vele jól a szőrmés felületet majd egy hajszárító kíséretében körkefével fésüld ki. Mindezek után újra úgy fog kinézni, mint úkjorában.

Fal tisztítása

Sokszor fordul elő, hogy a gyerkőcök összetapicskolják a falat és ez sajnos foltokkal jár. Nem kell rögtön drága szobafestésre gondolni! Egyszerűen eltüntetheted a falról a piszkot és foltokat egy darab kenyérrel. A kenyér radírként fog funkcionálni és eltünteti a tapicskolós foltokat.

Nézd meg ezt is!

Málnás jégkrém

Frissítő nyári élvezet: Kókuszos málnás jégkrém

Azok számára, akik imádják a könnyű, frissítő desszerteket a forró nyári napokon, a kókuszos málnás …