Főoldal / Házi Praktikák ! / Eláruljuk a titkot! Így lehet ropogós, zamatos, kifogástalan a sült krumpli
sült krumpli

Eláruljuk a titkot! Így lehet ropogós, zamatos, kifogástalan a sült krumpli

A legegyszerűbb, leggyakrabban kínált ételek elkészítése sokszor már rutinná válik. Így a legtöbben már nem is fordítanak az elkészítésükre igazán nagy hangsúlyt. Évekig főzik, sütik, mindig ugyanúgy, a jól bevált receptet követve.

Ilyen a sült krumpli is.

Nem kell nagy tudomány a megsütéséhez, lehetetlen elrontani.

A kérdés csak az, hogy lehet-e még variálni, fokozni ezt a hagyományos finomságot?

Igen!

Tudtad, hogy egy egyszerű trükkel pillanatok alatt túlszárnyalhatod még az eddigi legjobban sikerült hasábburgonyádat is?

Csak legyél türelmes és áztass. A tökéletes burgonya titka tehát az áztatás.

Sütés előtt megközelítőleg húsz percen át hagyd vízben állni a burgonyaszeleteket. Öntsd le róla a vizet, töröld szárazra, majd tedd bele egy tálba. Önts rá egy kis olajat, majd tetszés szerint fűszerezd. 

Tedd tepsibe vagy serpenyőbe és süsd meg.

Ezzel a plusz fázissal hihetetlenül sokat javíthatsz a sült krumpli minőségén, állagán és ízén.

Meglátod, a család összes tagját lenyűgözöd majd ezzel az egyszerű praktikával.

Ha nemcsak a sült krumplit, hanem a krumplipürét is ellenállhatatlanul finommá szeretnéd tenni, olvasd el korábbi cikkünket is!

sült krumpli

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …