Főoldal / Életmód / Életmód tippek Bíró Icától!

Életmód tippek Bíró Icától!

A ’80-as években manökenként ismertté vált Bíró Ica nyugodtan letagadhatna a korából. Még ma is rendkívül jó formában van, amit sportos életvitelének és az egészséges táplálkozásnak is köszönhet. Ica a mai napig fitt és egészséges, ami követendő példát jelentett mindazoknak, akik az első testszépítő videója óta haladtak végig a programjain és vele együtt mozogtak az évek során kazettákon, könyveken és DVD-ken megjelent edzés anyagai segítségével.

Ica példaértékű életmódja sokakat ösztönöz arra, hogy hasonló nézőponttal álljanak az élethez. Ő nem csupán a testi egészséget tartja szem előtt, hanem mások segítését is, a biztatásukon és  motivációjukon keresztül. A lelki megújulás hatékonyságára tanít!

16

Lássuk Ica életmód tippjeit:

Táplálkozási tipp:

A tudatos táplálkozás híve vagyok. A testre figyelni kell, mert jelez, ha valami nem stimmel. Az ember egye azt, amit kíván, de figyelni kell a minőségi táplálkozásra. A vitaminokra, ásványi anyagokra, nyomelemek bevitelére. Olyan nincs, hogy mindenkinek ugyanaz a jó. Mindenkinek egyénileg kell összeállítani azt, ami neki a legjobb.

A fogyás alapja a méregtelenítés, fontos, hogy eltávolítsuk a testből a méreg anyagokat, így évente kétszer nyugodtan ejtsünk meg egy méregtelenítő kúrát is: egyszer tavasszal, egyszer ősszel, amiben a szaunázás is sokat segít. Ezek mellett én az évszaknak megfelelő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztom. Keresni kell a magyar, kispiacokon lévő valódi termékeket, amiket a nap érlelt. Ezt favorizálom. De az egész téma gyakorlatilag a bevásárlásnál kezdődik. Nem mindegy, hogy mit emelsz le a polcról. Nézd meg, hogy mi van benne, miket tartalmaz. A fokhagymát, a savanyú káposztát, a kefíreket, a citromot és egyéb természetes, magas vitamintartalmú élelmiszereket nagyon érdemes fogyasztani a fiatalság megőrzésére. A titok a sejtjeink táplálásában rejlik és abban, hogy pozitív gondolatok közepette étkezzünk! Mindig gondoljunk arra evés közben, hogy “váljék egészségünkre az étel”!

Az is fontos, hogy ne főzzük agyon a zöldségeket, mert akkor elvesztik a tápértéküket. A sütés-főzősnél nagyon előnyös a párolás, mert megmarad a vitamintartalom. Részesítsétek ti is előnyben!

Szépségápolási tipp:

A bőr szépségéért tehetünk masszázsokkal. Az pedig nem kérdés, hogy a mozgás mindenben segít. Nem kell megijedni, amikor a rendszeres mozgás elkezdése után az eremények nem jelentkeznek azonnal. Azért kb. 3 hónapot kell adni ennek a folyamatnak. Heti 3 edzéssel már lehet érezni a változást. Akkor már átfordul és jól látható lesz az eredmény. Nagyon sok olyan gyakorlatom van, ami fitten és frissen tartásra van, keressétek  rá nyugodtan az oldalaimon, hiszen több videót és könyvet is készítettem ebben a témában!

A lelkünket is ápolnunk kell!
Mindenhez kell a lelki motiváció is. Tudnunk kell, hogy a jó gondolatok pozitívan hatnak a testi állapotra. Ha pedig valami probléma van az egészséggel, nagyon sokszor az ember a hitével gyógyul meg. Sok példát láttam már erre. Ami igazán káros, az a félelem. Amikor az embereket félelemben tartják. Nem szabad hagyni magukat megfélemlíteni. Az élet boldogságára és örömeire kell helyezni a hangsúlyt és akkor minden területen áradni fognak felétek a pozitív dolgok!

A legfontosabb, hogy az „itt és most”-ban legyünk tudatosak. Hiszen csak a mában tudunk teremteni, és ebből hozzuk létre a jövőt. A múltat zárjuk le és hagyjuk a hátunk mögött! Koncentráljunk a pozitív energiákra és a jó dolgokra, hiszen ezek segítenek a megoldásokban és az örömteli élet elérésében! Hidd el, képes vagy rá, hogy boldogságot teremts magad körül!

ica

Nézd meg ezt is!

Életmódváltás

5+1 tipp a sikeres életmódváltáshoz

Az év elején sokan tesznek fogadalmakat a következő hónapokra. Elhatározzuk, hogy többet edzünk, pénzt takarítunk …