Főoldal / Ápoltság / Téli arcápolás – 5 tuti tipp, hogy ragyogj!

Téli arcápolás – 5 tuti tipp, hogy ragyogj!

A téli hideg beköszöntével megtapasztalhatod, hogy a bőröd érzékenyebbé válik, mint általában. Ennek oka a kinti hideg és a benti meleg közötti hőmérséklet ingadozása, valamint az, hogy a fűtés miatt lecsökken a szoba páratartalma, ami egyértelműen szárít. Ezek a hatások az arc bőrét érintik a legintenzívebben. Ha tudod, hogy mit kerülj el és mit használj, akkor télen is megőrizheted az arcbőröd ápoltságát és hidratáltságát.

Van pár tuti tippünk számodra!

  • A szaunázás kellemes időtöltés. Érdemes beiktatnod a programjaid közé, mert erősíti az immunrendszert, edzi a bőrt és a magas páratartalom miatt látványosan kisimulttá válik utána az arcod.
  • Bármennyire is imádod a forró fürdőt, a bőrödnek ez egyáltalán nem használ. Erőteljesen szárítja a magas vízhőmérséklet. Válts át a kellemesen meleg és rövidebb zuhanyzásra, amivel megkíméled magad attól, hogy húzódjon az arcbőröd.
  • A szem környéke nagyon érzékeny terület, óvatosan kell vele bánni. A krémeket mindig az ujjbeggyel, finom tapogató mozdulatokkal vidd fel, bentről kifelé haladva. Nagyon jó hatásúak a hidegen sajtolt, friss olajok. Vagy tegyél két uborka karikát a szemeidre. Csodákat fog művelni.
  • Fogyassz napi szinten bőséges mennyiségű ásványvizet és rostban gazdag ételeket. Tölts minél több időt a friss levegőn és végezz rendszeres testmozgást.
  • Nyújtsunk külső segítséget az arcbőrnek! A Dermaflora Hydrolight 0%-os hidratálója egy ceramid tartalmú, bőrmegújító gél. Különleges hatóanyaga a Hydro Light, amely erős bőrhidratáló tulajdonsággal rendelkezik. Gél állagának köszönhetően nem válik tőle zsírossá a bőröd és nem fog ragadni. Könnyen felszívódik és kellemes az illata. A készítmény növeli a bőröd vízmegtartó képességét, rugalmasságát, valamint erősíti a bőr külső rétegét. Használatával csökken a kialakult ráncok mélysége is.

derma-hidro

Nézd meg ezt is!

A te kezed is folyton száraz?

Ha másból sem áll az életed, mint az állandó takarítás, akkor valószínűleg észrevetted már, hogy …