Főoldal / Házi Praktikák ! / Hogyan készíts saját csomagolási listát?

Hogyan készíts saját csomagolási listát?

Egy csomagolási lista megkönnyítheti a dolgod, ha rendszeresen utazol, vagy ha kifejezetten nem szereted a csomagolás procedúráját. Sőt, jártál már úgy, hogy a legfontosabb maradt otthon, vagy egy olyan dolog, amit sehogy nem tudtál pótolni? Egy jól megírt csomagolási listával ezeket a szituációkat is elkerülheted. A jó hír az, hogy ezt csak egyetlen egyszer kell jól elkészíteni.

Hogyan láss neki?

A legideálisabb az, ha élesben csinálod. Amikor legközelebb utazol valahová, szánj egy kicsit több időt a pakolásra, és közben készítsd el a listád. Jegyezz fel mindent, amit bepakolsz, a legfontosabb dolgoktól a legapróbb részletekig.

Ne ömlesztve!

Megkönnyítheted a pakolást, ha a listád nem egy ömlesztett felsorolás, amin a zoknik után a borotva következik, hiszen vélhetően ezeket nem egymás mellett tarod, és így legközelebb nem lesz hatékony a pakolás a listát követve. Inkább bontsd a bepakolni kívánt tárgyakat kategóriákra, mint pl.: ruhák, tisztálkodási szerek, gyógyszerek, nasi, elektronikai eszközök és kiegészítőik, stb.

Alkalomhoz illően

Ha tényleg egy magasabb szintre szeretnéd emelni a pakolást, akkor készíthetsz akár több listát is attól függően, hogy milyen típusú utazásra készülsz. Hiszen egészen másra van szükségünk egy sítúrán, egy tengerparti nyaraláson és egy kempingezésen.

Tökéletesítsd!

Nagyon fontos, hogy miután visszaérkeztél az adott utazásból fusd végig a listát, és gondold át, hogy nem hiányzott-e mégis valami, bármilyen apróság is. Vagy esetleg nem tettél-e be valamit teljesen feleslegesen. Csakis így tudod tökéletesíteni a csomagolási listáidat, hogy mindig naprakészek legyenek.

Nézd meg ezt is!

5 tipp, hogy fehérebbek legyenek a függönyeid

Praktikus tippek, praktikus háziasszonyoktól Rend a lelke mindennek. A lakás szép tisztaságához nélkülözhetetlenek a vakítóan …