Főoldal / Életmód / 5 kihagyhatatlan vízi sport, ami feldobja a nyarad!

5 kihagyhatatlan vízi sport, ami feldobja a nyarad!

 

Sokaknak a strandolás csak abból áll, hogy órákon át mozdulatlanul fekszenek a nap alatt, ami valljuk be, nem túl izgalmas program. Ha te is ennél többre vágysz és szeretnéd feldobni a vízpart mellett töltött időt, akkor most ajánlunk néhány fantasztikus vízi sportot, amit vétek lenne kihagyni.

1. Búvárkodás

A legnagyobb vizuális élmény, amit a tengerpart nyújthat, hiszen saját szemünkkel felfedezni a víz alatti világot, szinte hihetetlen érzés. Amit a felszínről nem látunk, az a mesés, színes környezet felejthetetlen emléket okoz mindenki számára. Persze a mélyvízi búvárkodás tanfolyam elvégzéséhez kötött és nem is minden ember bírja úgy a mélységet, hogy vonzóvá váljon számára a búvárkodás, de ekkor se mondjunk le végleg a kipróbálásáról. Van a búvárkodásnak egy könnyített, felszíni változata is, a sznorkelezés, amihez semmi nem szükséges egy  békatalp, vízipipa és légzőcsővön kívül. Ha ezek megvannak máris indulhat a vízfelszíni szemlélődés, ami a korallzátonyok mentén ugyanolyan emlékezetes látványt biztosít.

2. Szörf

Használd ki a szél erejét és lovagold meg a hullámokat. Akár a Balaton is megfelelő színtere lehet ennek az extrém sportnak, hiszen a tó adottságai kiválóak ezen tevékenység űzésére. Valószínűleg elsőre nem fogsz felpattanni a deszkára és akadály nélkül siklani, de egy kis gyakorlással hamar ráérzel majd és szerelmese leszel ennek a felszabadító sportnak.

 

3. Vitorlázás

Ha  nem vágysz extrém vízi kalandokra, de mégis elhagynád a szárazföldet egy kis vízi élmény kedvéért, akkor ez a legmegfelelőbb választás. Szeld át a habokat biztonságos környezetben és élvezd a nap melegségét miközben a szél lobogtatja a hajadat. Szintén nem kell hozzá külföldre utazni, mert a magyar “tenger” is alkalmas a vitorlázás kipróbálására, de ha igazán maradandó élményt szeretnél, akkor bizony a tengeren is érdemes átélni ezt a nem mindennapi vízi túrát.

4. Jet-ski

Csak, ha bátor vagy! Ha szereted a száguldást és ezt fokoznád még egy kis vízparti élménnyel, akkor neked találták ki ezt a sportot, ahol a motor ereje, a gyorsaság, a hullámok és a napsütés az adrenalinnal párosul. Élvezd a jó időt a hullámparipád hátán, ereszd el a gondokat és éld át azt a mámorító érzést, melyet a parton feküdve biztosan nem tapasztalnál meg. De vigyázz! ha egyszer felülsz rá, nem lesz könnyű leszállni, hisz könnyen rabul ejt a felszabadító cirkálás érzése.

5. Vízisí

Érezd a lábad alatt a hullámokat, de készülj fel rá, hogy közelebbről is találkozni fogsz a vízzel. Ha kezdő vagy, akkor bizony sok-sok esésre számíthatsz, de miután belejössz elkezded olyan szinten élvezni a hullámokon siklást, hogy szinte le sem akarsz majd szállni róla. Hogy még nagyobb kedvet csináljunk hozzá, azt is meg kell jegyeznünk, hogy nagyon intenzíven átmozgatja az izmaidat, azokat is, amikről eddig nem is tudtál, így a másnapi izomláz szinte garantált, így akár egy alapos edzésnek is felfogható.

 

Bízunk benne, hogy a fenti kis ajánló meghozta a kedvedet egy kis újdonság kipróbálásához és olyan élményekkel teli nyarat zársz majd, amiről még évek múltán is izgalommal mesélsz másoknak.

 

Nézd meg ezt is!

Őszibarack mousse torta

Őszibarackos mousse torta

Szeretnél valami különlegeset alkotni a konyhában, ami nem csak ízletes, de látványos is? Az őszibarack …