Főoldal / Házi Praktikák ! / Húsvéti répatorta diós-mascarpone krémmel
Húsvéti répatorta

Húsvéti répatorta diós-mascarpone krémmel

A répatorta hagyományosan hozzátartozik a húsvéti menühöz, de most egy kicsit feldobjuk az alap receptet. A recept alapja a tradicionális répatorta, ami önmagában is isteni. A répás, fahéjas ízvilág tökéletesen illik a húsvéti hangulathoz. Mi pedig ezt még megspékeltük egy diós-macarponés krémmel. Ez a desszert garantáltan elvarázsolja majd a család és a vendégek ízlelőbimbóit. 

Hozzávalók:

A répatorta tésztájához:

  • 3 csésze reszelt répa
  • 2 csésze liszt
  • 1 1/2 csésze cukor
  • 1 csésze növényi olaj
  • 4 tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/2 teáskanál só

A diós-mascarpone krémhez:

  • 250 g mascarpone sajt
  • 1 csésze porcukor
  • 1/2 csésze darált dió
  • 1 teáskanál vanília kivonat

A díszítéshez:

  • Dióhéj, reszelt répa vagy húsvéti tojás alakú cukorkák

Elkészítés:

1. Répatorta tészta elkészítése:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és készítsünk elő két 20 cm átmérőjű tortaformát, kivajazva és lisztezve.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a reszelt répát, a lisztet, a cukrot, az olajat, a tojásokat, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót, amíg sima tésztát kapunk.
  • Osszuk el a tésztát a két tortaforma között, majd süssük őket körülbelül 30-35 percig, vagy amíg a tűpróba tiszta eredményt nem ad.

2. Diós-mascarpone krém elkészítése:

  • Egy közepes méretű tálban keverjük össze a mascarpone sajtot, a porcukrot, a darált diót és a vanília kivonatot, amíg sima és krémes állagú krémet kapunk.

3. Répatorta összeállítása:

  • Hagyjuk a tortákat teljesen kihűlni, majd vágjuk mindegyiket két lapra.
  • Kenjük meg az alsó lapot diós-mascarpone krémmel, majd helyezzük rá a következő tortalapot, és folytassuk, amíg minden réteget megkenünk krémmel.
  • A torta tetejét is kenjük be a maradék krémmel, majd díszítsük ízlésünk szerint dióhéjjal, reszelt répával vagy húsvéti tojás alakú cukorkákkal.

Tálalás:

Az elkészült répatorta diós-mascarpone krémmel kiválóan mutat az ünnepi asztalon. Frissítő ízével és látványos megjelenésével garantáltan elnyeri mindenkinek a tetszését. Jó étvágyat és boldog húsvétot kívánunk!

Legyen bárhol és bármilyen körülmények között a BradoLife kézfertőtlenítő géllel a kezei tisztasága miatt többet nem kell aggódnia.

Nézd meg ezt is!

Banános muffin

Édes örömök mesterműve: A tökéletes banános muffin

Ennek a finomságnak már csak a neve is mosolyt csal az ember arcára. Egy olyan …