Főoldal / Házi Praktikák ! / Így szabadulhatsz meg a kellemetlen szagoktól a lakásban

Így szabadulhatsz meg a kellemetlen szagoktól a lakásban

Ha te is küzdesz a kellemetlen szagok ellen, most eláruljuk, hogy melyek lehetnek azok fő forrásai, és megosztunk néhány praktikát ezek kiküszöbölésére.

A fürdőszoba a lakásban előforduló kellemetlen szagok egyik eredete lehet. A helyiség kialakításától függően, fokozottan előfordulhat penészesedés, főleg azokon a területeken, ahol nem szellőzik kellőképpen. Ahhoz, hogy megszabadulj ezektől a szagoktól elengedhetetlen a rendszeres takarítás. Ha nagyon párás a fürdőszobában a levegő, akkor érdemes páramentesítő készüléket használnod. A szagok ellensúlyozására pedig párologtass eukaliptusz illóolajjal, ami nemcsak friss illatot varázsol, de természetes fertőtlenítő hatásával a levegőt is tisztítja.

A szemetes is a rossz szagok magja lehet. Ezért egy jól bevált, rendszeresen alkalmazható megoldásra van szükséged, hogy a szemetesből áradó szagok ne terjengjenek az egész lakásban. Keverj össze egy kis vizet szódabikarbónával és illóolajokkal. Töltsd a keveréket jégkocka készítőbe, és tegyél egy szelet citromot mindegyik kockába. Tedd a mélyhűtőbe, és ha megfagyott, dobj a szemetes aljára egy kockát. Ha ezt megteszed minden alkalommal, amikor kicseréled a szemeteszsákot, akkor megszabadulhatsz a szagoktól.

A különböző textilek is magukba szívják a szennyeződéseket és szagokat. Igaz ez a szőnyegekre, ágyneműre és függönyökre is. Ne felejtsd el gyakran mosni a függönyöket, és rendszeresen, alaposan kitisztítani a szőnyegeket. A takarókat és párnákat pedig érdemes bizonyos időközönként kirázni és kiszellőztetni.  Így megszabadulhatsz a portól, elhalt hámsejtektől és baktériumoktól, amik felhalmozódnak a textilekben, ezzel is friss levegőt teremtve a lakásban.

Belegondoltál már valaha, hogy mi lehet a konyhai lefolyóban? Pedig rengeteg féle szennyeződés megtelepedhet ott. Nem csoda, ha innen is számíthatunk a kellemetlen szagokra. Önts némi szódabikarbónát és ecetet a lefolyóba, hogy megszabadulj az esetleges dugulásoktól, és a szagoktól.

Néha a szagok a hűtődben is elterjedhetnek. Ezt okozhatják az esetlegesen kiborult ételmaradékok, vagy az erősebb illatanyagokkal rendelkező ételek is maguk után hagyhatják a nyomukat. Ezért érdemes itt is rendszeresen takarítani. Használj hűtőszagtalanító termékeket. Hidd el sokkal szívesebben nyitod majd ki a hűtő ajtaját ezután.

Lehet, hogy a rossz szagokat a lakás magas páratartalma okozza. Párás környezetben ugyanis könnyen elszaporodhatnak a különböző baktériumok, gombák és penészspórák. Ha ilyen problémával küzdesz, akkor használj páramentesítő készüléket.


Nézd meg ezt is!

Miket ne hagyj elől a gyerek miatt?

Általában tudják a szülők, hogy mit ne hagyjanak elől akkor, amikor a gyermek “önjáró” lesz. …