Főoldal / Házi Praktikák ! / Íme a tökéletes carbonara spagetti receptje

Íme a tökéletes carbonara spagetti receptje

Az egyik legnagyobb olasz klasszikus tésztaétel a carbonara. A hibátlan, selymes, krémes spagettit pofonegyszerű elkészíteni, persze csak ha a megfelelő receptet követjük.

Felejtsétek el a porokat és a különféle alapokat, próbáljátok ki a mi receptünket, ezzel biztos nem nyúltok mellé!

Hozzávalók (4 személyre):

  • 500 g spagetti
  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg parmezán
  • 25 dkg házi szalonna (vagy bacon)
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

1. Enyhén sós vízben, megközelítőleg 8-10 perc alatt főzzük meg a tésztát.

2. Közben pirítsuk meg a felkockázott szalonnát. A szalonnából kisült zsírt semmiképp ne öntsük ki, ugyanis ez fontos alapja lesz a szószunknak.

3. Ha a tészta elkészült, adjunk egy kis főzőlevelet a szalonnához, majd tegyük hozzá a tésztát is, és alaposan kavarjuk, majd melegítsük össze a kettőt.

4. Amíg készítményünk melegszik, addig verjük fel a tojásokat és a tojássárgákat. Ízlés szerint reszelhetünk sajtot is a felvert tojásba.

5. A tésztánkat vegyük le a tűzről, öntsük nyakon a tojásos lével és gyors mozdulatokkal forgassuk össze, hogy a tojás még ne kezdjen el sülni. Ha sűrűnek találjuk a szószt, egy kis főzőlével lehet rajta hígítani.

6. Tálalhatjuk is az ételt. Ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal és parmezánnal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Nézd meg ezt is!

Sütőtökös receptek

5 egyszerű sütőtökös recept, amit imádni fogsz

A sütőtök az őszi-téli szezon egyik legkedveltebb alapanyaga: nemcsak finom, de egészséges és számos fogás …