Főoldal / Házi Praktikák ! / Karácsonyi hangulat 0 forintból!

Karácsonyi hangulat 0 forintból!

A Karácsony akkor az igazi, ha megteremted a neki járó, különleges hangulatot. A fenyőfa mindig elhozza a karácsony illatát. A díszek és dekorációk pedig még inkább fokozzák a meghittséget, amiben annyira jó elmerülni ezekben a napokban.

Ahhoz, hogy ötletes és szép díszekkel ékesítsd a lakásodat, nem kell nagy költségekbe verned magadat. Egy kis belefektetett idővel és játékos kedvvel igazán remek ünnepi hangulatot teremthetsz saját magad és a családod számára.

Nézzük meg, mire gondoltunk!

Citrus gyümölcsök héjából egyszerűen és gyorsan tudsz mécses tartót készíteni. Vedd a narancsot, mandarint, citromot vagy grapefruitot, és vágd félbe körben a héját, amit ezután egy kiskanállal le tudsz feszegetni a gyümölcsről. A félgömb alakú héjak szélét cikkcakkosra vághatod, vagy lyukakat is fúrhatsz bele. Ha nem állna meg stabilan, akkor az alját vágd egyenesre, ezután már belehelyezhetsz egy mécsest. Amikor meggyújtod, csodás, tiszta, üdítő illata meghitt hangulatot varázsol az otthonodba.

10

A karácsonyi figurák nagyon aranyosak és a gyerekek igazán örülnek nekik. Rénszarvas és bárány állatkákat egyszerűen tudsz csinálni. A hozzávaló alapanyagok a parafadugó, drót, vastag fonál, gyöngy és maradék textil anyagok.

9

Díszeket lehet készíteni a karácsonyfára, ajtókra, ablakokra, kilincseke illetve falfelületekre. Válassz olyan színeket, amik harmonizálnak a bútorokkal. Vághatsz ki kartonból angyalkát, gyertya formát, vagy fenyőfa formát. Ugyanezeket megcsinálhatod gyöngyök és szalagok egymásba fűzéséből is.

8

Remekül mutat asztali díszként, ha egy egyszerű vázában elrendezünk fenyőfa ágakat, majd színes gömbökkel díszítjük fel úgy, mint egy karácsonyfát. Akár az asztal fölé is lógathatjuk, nézd csak, milyen jól mutat!

7

A feldíszített bejárati ajtó nagyon feldobja a lakás külsejét és azonnal üdvözli a látogatóidat az ünnepi otthonban. Selyemszalagok végére köss fel tobozokat, ezeket fogd csokorba, majd akaszd az ajtóra. Elbűvölő látványa a béke és harmónia érzését fogja kelteni az érkezőkben.

5

Nézd meg ezt is!

muffin

Mesebeli karácsonyi muffin

Ünnepi varázslat és mennyei ízek várnak rád ebben a mesebeli karácsonyi muffin receptben! Ha szeretnéd …