Főoldal / Életmód / Készülj időben az Ünnepekre: 5 tipp, hogy nyugodt legyen az idei karácsony!

Készülj időben az Ünnepekre: 5 tipp, hogy nyugodt legyen az idei karácsony!

Karácsony – az év legmeghittebb, legszeretetteljesebb ünnepe. Az előtte lévő készülődés viszont néha épp ennek ellenkezőjébe csap át, hiszen sok a tennivaló: bevásárlás, sütés-főzés, ajándékok beszerzése.

Most adunk 5 tippet, hogy az idei karácsony előkészülete is nyugodt hangulatban telhessen számodra.

  • Az ünnepek idejére tervezett bevásárlásokkal kapcsolatban, végezz egy hozzávetőleges számítást, hogy körülbelül mennyit akarsz majd költeni. Minél hamarabb elkezdesz kisebb összegeket félretenni erre a célra, annál nagyobb öröm lesz, amikor az ünnepek közeledtével már jóformán csak ki kell egészítened az addig összegyűjtött pénzedet.
  • Az ajándék vásárlást nem érdemes az utolsó pillanatokra hagyni. Rossz érzés úgy kutatni az elképzelt meglepetés után, hogy tudod, egyre inkább szorít az idő. Nem is biztos, hogy így lesz alkalmad ráakadni arra, amit megálmodtál. Ráadásul a pénztárcádnak sem mindegy a „mikor”, mert az adventi időszak elején jó akciókat találhatsz, amivel több ezer forintot megtakaríthatsz. Ha nagyon kicsúsztál az időből, akkor az előre legyártott ajándékcsomagok mindig kihúznak a pácból!

1

  • Állítsd össze a karácsonyi menüt. Tételesen írd fel az összes hozzávalót, amiknek a beszerzéséről gondoskodnod kell. Ez kimondottan előnyös, hacsak nem akarsz egy olyan kellemetlen tapasztalatot kockáztatni, amikor is december 24-én reggel jössz rá, hogy hiányzik egy alapanyag a kedvenc sütemény elkészítéséhez.
  • Osszátok meg az előkészületi teendőket. Legyen felelőse a tevékenységeknek: karácsonyfa beszerzés, takarítás, dekoráció készítés, bevásárlás stb…
  • Ne ess túlzásokba! A karácsony nem attól tökéletes, hogy milyen egy csomagoló papír színe, hogy mennyit költöttél karácsonyi dekorációra, vagy hogy sikerült-e egy olyan menüvel előrukkolnod, amitől minden ismerősödet megeszi majd a sárga irigység. Készülj fel olyan módon, ami kényelmes számodra. Aztán amikor eljön az ünnep, legyél együtt azokkal, akiket szeretsz, beszélgessetek jókat, nevessetek sokat és tegyétek figyelmességgel emlékezetessé ezeket a napokat.

Nézd meg ezt is!

Valentin napi ajándék

4+1 egyedi Valentin-napi randiötlet

Ahogy közeleg a Valentin-nap, mindannyian keresünk valami új és kreatív módot arra, hogy kifejezzük szeretetünket …