Főoldal / Házi Praktikák ! / Lakberendezési tippek – a romantikus stílusjegyek becsempészése otthonodba

Lakberendezési tippek – a romantikus stílusjegyek becsempészése otthonodba

A romantikus, vintage stílus kellemessé és otthonossá képes varázsolni bármilyen szobát. Harmonikus, vidám színeivel, régies, antik hatásával egy igazán nőies stílusnak számít. Íme néhány tipp, amikkel Te is becsempészheted ezt a hangulatot az otthonodba!

Sokszínűség

A romantikus stílus színekben gazdag, leginkább egy vadvirágcsokor színvilágát képzeld el, amikor színeket szeretnénk választani. Azonban arra érdemes odafigyelni, hogy főképp a fakó, kopottas árnyalatok jellemzik. Ha szeretnéd, hogy egy szoba berendezése ezt a stílust tükrözze vissza, akkor a falak és nagyobb bútorok színe legyen natúr, fehér, krémszínű, vagy rózsaszín, az összkép színesítését pedig inkább a kisebb kiegészítőkkel tedd meg.

Virágba borulva

A romantikus stílus egyik egyértelmű meghatározói a virágok. Mindegy, hogy vázában jelennek meg az asztalon, a bútorok mintáján, vagy esetleg az illatokban. Igen, a lakás illata ugyanúgy hozzátartozik az összképhez, így a tavaszias, virágos illatokkal erősítheted a romantikus hangulatot.

Valami régi

A bolhapiacokon és régiségboltokban fellelhető érdekes antik tárgyak teszik hamisítatlanná a romantikus hangulatot. Az antik bútorok elég drágák, de nem kell rögtön egy nagyobb bútordarabra gondolnod, egy kis apróbb kiegészítő, mint egy lámpa, óra vagy kilincs is tökéletesen megteszi.

Apró részletek

Figyelj a részletekre! A romantikus stílus egyik legmegkapóbb részlete a tökéletlenség. Nem kell, hogy minden szimmetrikus legyen és egyforma. Merj játszani a különböző formákkal és színekkel! Nyugodtan tehetsz egymás mellé más formájú és méretű gyertyatartókat, díszpárnákat, apróbb kiegészítőket, és az sem baj, ha nem minden tányér és pohár egyforma a konyhádban.

Ezekkel a tippekkel már Te is romantikus hangulatúvá varázsolhatod otthonod!

Nézd meg ezt is!

5 praktikus tipp a hófehér függönyökért

Praktikus tippek, praktikus háziasszonyoktól Rend a lelke mindennek. A lakás szép tisztaságához nélkülözhetetlenek a vakítóan …