Főoldal / Házi Praktikák ! / Lépj fel hatékonyan a vízkő ellen!
Makulátlan fürdőszoba.

Lépj fel hatékonyan a vízkő ellen!

A mindennapi házimunka során számos kihívással szembesülünk, de az egyik legbosszantóbb közöttük a vízkő. Ez a rejtett ellenség apránként lerakódik otthonunk berendezéseire, háztartási eszközeire és lassan, de határozottan elrontja azok kinézetét és hatékonyságát. De ne essünk kétségbe! A vízkő káros hatásai ellen hatékonyan védekezhetünk, ha ismerjük hozzá a megfelelő fegyvert.

Mi okozza a vízkő lerakódásokat?

Főleg azokban a területeken alakul ki, ahol kemény víz használatos. A kemény víz magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, különösen a kalcium és a magnézium sóiban gazdag. Amikor a kemény víz felforr és párásító vagy melegítő eszközökön áthalad, a vízben oldott ásványi anyagok kicsapódnak és vízkövet alkotnak. Ezt követőn idővel lerakódik a csapokban, a zuhanyfejekben, a mosógépekben és más vízzel érintkező felületeken.

Vízkőmentes csaptelep.

Milyen káros hatása is lehet?

Csökkentett hatékonyság: A vízkő lerakódások csökkenthetik a háztartási eszközök hatékonyságát, például a vízforralóban hosszabb ideig tart a víz felforrása, vagy a mosógépben nehezebben távolíthatók el a szennyeződések.

Energiafogyasztás: A vízkő lerakódások hőszigetelő réteget képezhetnek a fűtőelemeken és csöveken, amelyek megnövelhetik az energiafogyasztást. Ez azt eredményezheti, hogy a fűtési rendszerek több energiát fognak felhasználni ugyanazon teljesítmény eléréséhez.

Rongálódás és meghibásodás: A vízkő hosszú távon károsíthatja a háztartási eszközöket, például a bojlereket, a mosógépeket, a kávégépeket stb. Ezek a lerakódások eltömíthetik a csöveket, csökkenthetik a víznyomást és akár meghibásodást is okozhatnak.

Hogyan védekezzünk a vízkő ellen?

  • Vízlágyító használata: A vízlágyítók hatékonyan csökkentik a kemény víz ásványi anyag tartalmát. Ezek a berendezések csökkentik a vízkő kialakulását és megóvják az eszközöket a káros hatásoktól. Fontos azonban figyelembe venni, hogy ezek a berendezések rendszeres karbantartást igényelnek.
  • Rendszeres karbantartás: Az elővigyázatosság a legjobb védelem. Rendszeresen tisztítsuk meg a csaptelepeket, zuhanyfejeket és egyéb vízforrásokat, hogy megakadályozzuk a lerakódását. Így elkerülve azok későbbi negatív hatásait.
  • Vízkőoldók használata: A vízkőoldó igen hatékony fegyver a vízkő ellen. Drasztikus és ha rendszeresen használhatjuk a csapok, zuhanyfejek, mosógépek és más vízzel érintkező felületek tisztítására örökre megszabadulhatunk a vízkőtől.

Ezek közül is a legjobb választás a BradoClub vízkőoldó tisztítószer foszforsavval

Hatékony vízkőoldás a BradoCluv vízkőoldóval.

Nézd meg ezt is!

5 láthatatlan hely, ahol vízkőtelenítened kell!

A vízkő rengeteg helyen meg tud telepedni, és amellett, hogy nem szép látvány, tönkre tudja …