A pogácsa mindannyiunk kedvence, de leginkább a sajtos az, aminek senki sem tud ellenállni – főleg, ha az pihi-puha, omlós és extra mennyiségű sajtot tartalmaz.
A pogácsa a legideálisabb vendégváró, hiszen nem kell hozzá más, mint egy gyúródeszka, egy nyújtófa és egy pogácsaszaggató. De túrákon, vagy éppen a családi rendezvényeken is ott a helye. Mutatunk most egy olyan receptet, amivel garantált a siker, akkor is, ha még életedben nem gyúrtál semmiféle tésztát.
Villámgyors sajtos pogácsa
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg finomliszt
- 330 g tejföl
- 7.5 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg sajt
- 1 kvk só
ELKÉSZÍTÉS:
- A hozzávalókat összegyúrjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
- Kisebb szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat a tésztából, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd megszórjuk sajttal.
- 200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük
Ha eddig az tartott vissza a pogácsa készítéstől, hogy túlságosan bonyolultnak tartottad a procedúrát, mindenképp ez a te recepted. Sütéssel együtt alig egy óra alatt elkészülsz vele. Kiadós, és még másnapra is puha marad.
Jó étvágyat kívánunk a pogácsához!
Ha pedig valami egyéb fogás elkészítésébe is belevágnál, nézz szét receptjeink között!