Főoldal / Házi Praktikák ! / Tedd te is próbára ezt az elronthatatlan mézeskalácsos tiramisut!
tiramisu

Tedd te is próbára ezt az elronthatatlan mézeskalácsos tiramisut!

Az édes kísértés birodalmában olykor megtörténik a csodák egyesülése, és az ízek egy magával ragadó táncban elegyednek. Ebben a receptben a klasszikus tiramisu és a karácsonyi mézeskalács találkoznak, létrehozva egy olyan desszertet, amely garantáltan magával ragad minden ínyencet és édesszájút.

Ebben az egyedülálló kulináris kalandban egyszerre csendülnek fel a tiramisu kávé- és krémszínű harmóniái, valamint a mézeskalács meleg fűszerezettsége, melyek egyesülve varázsolják el az ízlelőbimbókat. A recept egyszerűsége lehetővé teszi, hogy otthon is elkészíthesd ezt az elképesztő édességet, amely ideális választás bármely ünnepi alkalomra, vagy egyszerűen csak azért, hogy egy kis luxust csempéssz a mindennapokba.

Hozzávalók:

  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 csésze erős kávé
  • 200 g mézeskalács
  • espresso (ízlés szerint)
  • 350 g mascarpone
  • 250 g túró
  • 20 g cukor
  • mandula vagy kakaó a tetejére

Elkészítés:

  1. Egy turmixgépben készíts masszát a kávéból és a mézeskalácsból. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl híg a keverék.
  2. Kézi habverővel keverd össze a mascarponét, a túrót és adj hozzá cukrot. Keverd, amíg egy sima, krémes masszát nem kapsz.
  3. Egy jénai tálban rétegezd egymásra a kávé-mézeskalács keveréket és a mascarpone-túró krémet. Kezdd a rétegezést babapiskótával, majd folytasd a kávé-mézeskalács keverékkel, és így tovább.
  4. Az utolsó réteg legyen a mascarpone-túró krém. A tetejét szórd meg kakaóval vagy mandulaszeletekkel.
  5. Tedd hűtőbe legalább néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
tiramisu

Nézd meg ezt is!

Fahéjas csiga

Ínycsiklandozó cinnamon roll: A tökéletes fahéjas csiga receptje

A fahéjas csiga, vagy más néven cinnamon roll, egy olyan sütemény, amely az édes péksütemények …