Főoldal / Házi Praktikák ! / Top 3 sütés nélküli desszert húsvétra

Top 3 sütés nélküli desszert húsvétra

Megosztjuk veled azt a top 3 sütés nélküli desszertet, amelyek tökéletesen illenek a húsvéti ünnepekhez! Ezek a receptek olyan egyszerűek, hogy szuper gyorsan elkészülhetsz velük, és még a gyerekeket is bevonhatod!

Zserbógolyó

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg baracklekvár
  • cukor

A bevonathoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Így készítsd el:

Egy tálban keverd össze a hozzávalókat, a kekszet, a diót és a baracklekvárt, majd ízlést szerint tegyél bele cukrot! A masszából formálj közepes méretű golyókat, majd tedd őket hűtőbe, egy fél órára! Olvaszd meg a csokit és olajat vízgőz felett, és mártsd bele egy kanál segítségével a golyókat, majd hagyd, hogy teljesen megdermedjen!

Oreo sajttorta

Hozzávalók:

  • 30 db oreo keksz
  • 9 dkg vaj
  • 40 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló

A díszítéshez:

  • 10 db oreo keksz

Így készítsd el:

Tedd a kekszet egy zacskóba, és klopfolóval törd össze kisebb darabokra! A kekszmorzsa 2/3-át dolgozd össze a vajjal és nyomkodd le egyenletesen egy tortaforma aljába! A mascarponét keverd ki a cukorral és a citromlével. A habtejszínt verd fel a habfixálóval, majd forgasd össze a mascarponéval és óvatosan keverd bele a maradék kekszmorzsát. A keveréket simítsd el a tortaformában. A díszítéshez szórd a torta tetejére a maradék kekszmorzsát.  Lefedve tedd a hűtőbe legalább 4-5 órára a fogyasztás előtt.

Raffaello golyók

Hozzávalók:

  • 3 marék mandula (+15-20 szem a közepébe)
  • 1 marék kesudió
  • 6 evőkanál kókuszreszelék (+6 ek a hempergetéshez)
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csipet vanília őrlemény
  • 3 evőkanál kókusz tejszín
  • 1 evőkanál méz

Kiegészítők:

  • 5-20 szem mandula a közepébe
  • 6 evőkanál kókuszreszelék a bevonáshoz

Így készítsd el:


A magokat aprítsd fel turmixgépben, majd a kókuszreszeléket is keverd hozzá és turmixold tovább. Egy műanyag edénybe a finomra darált magokhoz keverd hozzá a porcukrot és a vanília őrleményt, majd a kókusztejszínt és a mézet is. Kézzel alaposan dolgozd át, és fél órát hagyd pihenni. Nedves kézzel formázz golyókat a masszából, a közepébe tegyél egy szem mandulát, végül forgasd meg kókuszban!

Neked melyik lesz az új kedvenc desszert recepted?

Nézd meg ezt is!

Nyári könnyű saláták – villámrecept

Nemcsak a strandszezonra való felkészülésben segítenek a saláták nyáron, de a nagy melegben még jobban …