Főoldal / Házi Praktikák ! / Trükkös ötös – 5 hasznos ötlet a pára ellen

Trükkös ötös – 5 hasznos ötlet a pára ellen

Ha te is ádáz harcot vívsz a pára ellen, legyen a szó a lakásról vagy a reggeli páráról az autód szélvédőjén, akkor most itt van egy csokorra való ötlet, amivel győzedelmeskedhetsz a pára felett.

 

  • A legpárásabb szoba

 

Ez természetesen a fürdő. Itt képződik a legtöbb pára, sőt, pára halmok és hegyek vannak ebben a helyiségben. A fürdőszoba megfelelő szellőztetése irgalmatlanul fontos, de nem elég csak az ajtót kitárni és nyitva hagyni, hiszen ezzel csak azt éred el, hogy a pára a lakás többi részébe áramlik. Ha lehetőséged van rá, mindenképpen nyiss ablakot.

 

  • Ablakpucolás glicerinnel

 

A glicerin mind a tükrök, mind az ablakok takarítása után megakadályozza azok párásodását, ezért érdemes néhány cseppet tenni az adott felületre, majd áttörölni egy ronggyal.

 

  • Páramentesítő bevetése

 

A praktikák és trükkök mellett érdemes megvenni a Bolaseca páramentesítőt, amit éppen a pára összegyűjtésére fejlesztettek ki. Ajánlott a vásárlás előtt figyelembe venni a szoba és a lakás méreteit is, hogy hova is kell és pontosan hány darab páramentesítő, hogy maximális hatást és eredményt tudjunk elérni a pára visszaszorítása ellen.

 

  • A borotvahab csodája

 

Nemcsak borotválkozáshoz lehet használni a borotvahabot. Kend fel a habot, majd ablaklehúzó segítségével szedd le az üvegről. Néhány pillanat és volt pára, nincs pára.

 

  • Alkoholizálni

 

Nem egy görbe estére gondolunk itt, hanem arra, hogy az alkohol tartalmú szerek kiválóan használhatók és hasznosíthatók, mint pára eltávolítók.

Nézd meg ezt is!

Baktérium-veszély az autódban

Gondoltad volna, hogy az autód egy elsőszámú veszélyforrás a baktériumok tekintetében? Ugyanis több baktérium fordulhat …