Főoldal / Életmód / Élvezd az életet nyugdíjas háziasszonyként!

Élvezd az életet nyugdíjas háziasszonyként!

Itt a nyugdíj?

Van, aki alig várja már, van aki szükséges rosszként éli meg, mikor nyugdíjba kell menni. De igazi háziasszonyként tudod, hogy nyugdíjasként páratlan és izgalmas lehetőségek egész tárháza nyílik meg előtted. Sok mindent halogattál, mert a munka miatt nem volt időd rá? Nem kell tovább várnod, és igazából tényleg bármit megtehetsz, terveidnek csak te szabsz határt!

Összeszedtünk neked egy csokorra valót, amit nyugdíjas háziassszonyként izgalmas lehet kipróbálnod:

 

  • Saját szakácskönyv

 

Gyűjtsd össze saját receptjeidet, amit akár te magad találtál ki,  amit te fejlesztettél tovább, vagy éppen egy titkos, különleges hozzávalóval te tettél egyedivé. Ez már csak azért is izgalmas, mert újabb és újabb, bravúrosabbnál bravúrosabb ételeket és menüket találhatsz ki. Akár még a barátnőket, szomszédasszonyokat is belevonhatod ebbe a projektbe, és együtt lehet valami maradandót alkotni.

 

  • A tücsök és a hangya

 

Emlékszel A tücsök és  a hangya c. mesére? A hangya a történetben jó előre megcsinál mindent, így később lesz ideje lazítani és új hobbikat is kipróbálhat. Hát a nyugdíjas évekkel neked is több időd lesz, amivel akár ahhoz is kezdhetsz, hogy már idő előtt megcsinálod az aktuális házimunkákat. Így például a tavaszi nagytakarításnak nem kell a húsvéti ünnep előtt a nyakadba szakadnia, hanem akár hetekkel előtte kész lehetsz vele.

 

  • Találd meg az igazit!

 

Akár egy újságban. akár online weboldalon számos és számtalan házi praktikáról olvashatsz. A nyugdíjas esztendőkkel eljött az idő, hogy akár mindegyiket végig próbáld, hogy kiderüljön, melyik a leghatékonyabb, melyik az igazi.

 

  • Fess magad!

 

A fürdő sápadt színe már jó ideje idegesít? A konyhában a falat a tűzhelynél zsíros pöttyök borítják? Hát fesd ki magad! Ha esetleg így sem tetszik a színe a szobának, legfeljebb újra fested.

 

  • Amatőr lakberendező

 

Végre kipróbálhatod magad, mint lakberendező. Természetesen a nehezebb bútorok eltolását, vagy éppen kidobását inkább bízd az erősebb nemre, de végre úgy rendezheted be a nappalit, vagy bármelyik másik szobát, ahogy mindig is szeretted volna. Mindig vágytál egy varró sarokra? Vagy egy meghitt olvasókuckóra? Most berendezheted magadnak!

Nézd meg ezt is!

Baktérium-veszély az autódban

Gondoltad volna, hogy az autód egy elsőszámú veszélyforrás a baktériumok tekintetében? Ugyanis több baktérium fordulhat …