Főoldal / Házi Praktikák ! / Villám takarítási útmutató

Villám takarítási útmutató

Azok, akik folyamatos időhiánnyal küzdenek, nehezen tudják a takarítást is beiktatni a heti rendjükbe. Sőt, nagyjából örülnek, hogy túlélik a hetet, ritka, hogy hétvégén többórás takarító szeánszra legyen idejük. Végső elkeseredésben a takarítónő megbízása jelentheti a kiutat, de sokan ódzkodnak attól, hogy egy ismeretlen ember takarítsa a lakását, a személyes holmikról nem is beszélve. Azt se felejtsük el, hogy nem minden család költségvetésébe fér bele egy ilyen költséges segítség.

Mielőtt végleg feladod a takarítás kivitelezhetőségébe vetett hitedet, olvasd el ezt a pár trükköt, amivel te is villámgyorsan letudhatod ezt az undok melót.

Fürdőszoba

kellékek: nagy tekercs papírtörlő, egy nagy szemeteszsák, spricnis flakonos fertőtlenítőszer, üvegtisztító szer

A zsákot a kilincsre akasztjuk és beleöntjük a fürdőszobai szemetes tartalmát. Ezután fogjuk a fertőtlenítőt, és öntsük a wc-be, a perem alá is. Hagyjuk nyugodtan hatását kifejteni. Fújjunk be minden porcelán és csempefelületet is, a tükröket ablaktisztítóval. Törölj át mindent papírtörlővel, a használtakat dobjuk a földre, még szükség lesz rájuk. Ezzel a módszerrel pillanatok alatt eltűntethetőek a szappan, fogkrém és egyéb foltok. Ne feledkezz meg a kád pereméről és a WC-ülőkéről sem, és ha nagyon szorgalmasak akarunk lenni, akkor még a zuhanyfülke ajtaja is kaphat egy átdörzsölést. Következő lépésként a WC-kefével még egyszer dörzsöljük át az otthagyott fertőtlenítőt, majd öblítsük le. Csodákat tehet a wc illatosító cseréje is.

Ezek után rázzuk ki (valamelyik ablakon) a fürdőszobai szőnyegeket, majd pedig fogjuk a földre dobált nedves papírtörlőket és a sarkokból szedjük fel velük a port és a hajszálakat.

A fürdő kész, szedjük össze és dobjuk az összes papírtörlőt a szemeteszsákba, és indulhatunk a konyhába!

Konyha

kellékek: szemeteszsák, zsíroldós spricnis tisztítószer, nagy tekercs papírtörlő, kiselejtezett póló

A konyhapult és az étkezőasztal általában ki sem látszik a limlom alól. Fogd a szemeteszsákot és minden otthagyott ételt, papírokat, szórólapot, újságot és társaikat dobj ki.Az alig használt háztartási gépeket tedd a helyükre és minden edényt pakolj el a szárítóból. Ez után jöhet a szokásos módszer – takarítóspray és papírtörlők. Minden felületet fújjunk be, beleértve a kenyérpirítót és a vízforralót is (kívülről természetesen). Dörzsöljük át a törlőkkel, és hagyjuk megszáradni őket. Ne felejtsük el a főzőlapot és a hűtőajtót is áttörölni, különösen a nyitó mellett, ami általában tele van ujjlenyomatokkal.

Felmosás helyett jól jön egy selejtezésre ítélt takarítórongy, vagy akár egy megunt póló. Nedvesítsük be, tegyük fel a seprűre és dörzsöljük vele fel a konyhapadlót, különösen a sarkokban, vagy ahol feltűnő foltok vannak. Így megússzuk a vödör teleengedését és a mop használatát, a rongyot pedig ki lehet dobni a folyamat végén. Van aki a vízforralóból szokott forró vizet locsolni a padlóra, és azt dörzsöli szét, van aki még egy kis tisztítószert is tesz hozzá, mindegy, a lényeg hogy pillanatok alatt megvan a felmosás.

Szobák

kellékek: gumis lehúzó, porszívó, ruhatisztító henger, szódabikarbóna, poroló

Kezdd a klasszikus portörléssel a nappaliban, majd nedvesítsd meg az ablaklehúzó gumis részét, és húzd végig a szőnyegeken. Az összes állatszőr (és hajszál) rátapad. A lámpa búrákon húzd végig a ruhatisztító hengered. Most hogy minden por, szőr, haj kb egy helyen van már csak egy gyors porszívózás maradt hátra. Porszívózás előtt szórj egy kis szódabikarbónát a kanapédra is, ez nemcsak tisztítja, de fel is frissíti.

Már készen is vagy és megspórolhatod a takarító szolgáltatás árát.

Nézd meg ezt is!

Vigyázat! Elkényeztetett gyerekek!

Mondhatnánk-e azt, hogy egy anyuka vagy egy apuka ne tenne meg mindent a gyerekéért? Nem …