Főoldal / Lakás gondozása / Ezért fontos a tiszta levegő a lakásban

Ezért fontos a tiszta levegő a lakásban

Te is észrevetted már egy jó szellőztetés után, hogy mennyivel jobban érzed magad a lakásban? Legfrissebb cikkünkben a tiszta levegő fontosságát járjuk körül.

Érezd jól magad az otthonodban!

A rossz levegő nagyobb hatással van a közérzetünkre, mint gondolnád. Egy rosszul szellőztetett, párás, fülledt levegőjű lakásban fáradtságérzetet, fejfájást, és általánosságban véve rossz közérzetet tapasztalhatunk.

A lakás magas levegőszennyezettsége betegségeket is okozhat!

Visszafordíthatatlan következményei lehetnek annak, ha nem teszünk lépéseket a tisztább levegőért. A magas páratartalom páralecsapódást okoz, ami a későbbiekben penészesedéshez vezet. A penészspórák jelenléte pedig komoly megbetegedésekkel járhat. Egy párás lakásban könnyebben terjednek el a baktériumok és a gombák is. Arról nem is beszélve, hogy a pollenek magas koncentrációban való jelenléte nemcsak az allergiás, asztmás emberek számára káros, de egy egészséges szervezetben is előidézheti ezeket a betegségeket hosszú távon.

Mit tehetsz a tisztább levegőért?

Nagyon fontos a rendszeres szellőztetés. Ha ezzel sem változik a helyzet, akkor érdemes többször takarítani, hiszen ez is befolyásolja a levegő tisztaságát, különös tekintettel a portötlésre, mivel sok esetben a levegő magas porkoncentrátuma okozza a negatív hatásokat. Érdemes félévente legalább egyszer a légkondicionáló berendezéseket is kitisztíttatni egy szakemberrel. Vannak olyan növények is, amik segítenek fenntartani a levegő tisztaságát. Mindezeken felül pedig figyelni kell a levegő optimális páratartalmának beállítására és annak fenntartására is.

Te mindent megteszel azért, hogy tiszta legyen a levegő a lakásodban?

Nézd meg ezt is!

5 dolog, ami téged is idegesít a gyerekedben, csak nem vallod be

A folyamatos hiszti, az állandó ellenkezés, a századik feltett kérdés minden édesanyából váltotta már ki …