Főoldal / Praktikus megoldások / 5+1 tipp, hogy mindig rend legyen a szekrényedben

5+1 tipp, hogy mindig rend legyen a szekrényedben

Egy sietős reggeli készülődés után te sem szívesen nézel be a ruhásszekrényedbe? A nagy rumli miatt minden héten át kell pakolnod az összes ruhádat? Mindez azt jelenti, hogy a ruharendezési technikáddal valami baj van. Rendezd be úgy a gardróbodat, hogy ne kelljen folyamatosan az átpakolással foglalkoznod. Inspirálódj tippjeinkből és tervezd át szekrényed belső struktúráját!

1. Szelektálj!

Gyorsan, mutatós szetteket szinte lehetetlen összeállítani, ha tele van a szekrény fölösleges, használhatatlan darabokkal. Ahhoz, hogy egyszer valóban rend legyen a gardróbodban muszáj szelektálnod! Nézd át a ruháidat és szabadulj meg azoktól a holmiktól, amiket már rég nem használtál. Amennyiben ragaszkodó típus vagy, és rendkívül nehezen szánod rá magad, hogy megválj a tárgyaidtól, mindenképp meg kell határoznod egy szabályt. Például eldöntheted, hogy azokat a darabokat dobod ki, vagy adományozod oda valakinek, amik már megközelítőleg egy éve nem voltak rajtad.

2. Csoportosíts!

Problémás lehet, ha a sok ruha között nem tudod, hol keress egy adott darabot. Ezért jó, ha egy logikus csoportosítási rendet kitalálsz, és aszerint helyezed sorba a viseleteket. A ruhatípusok szerinti rendszerezés alapvető, de ezeken belül is lehet csoportosítani, például színek vagy stílusok szerint. Így a gardróbod könnyedén átláthatóvá válik.  

3. Szezonális darabok előre!

Nem ajánlott az összes ruhádat a mindennap használatos szekrényben tartani. Csak a szezonális darabokat helyezd előtérbe, a többi ruházatot pedig érdemesebb valahol máshol, egy elkülönített tárolóban tartani. A téli kabátokra például biztos nem lesz szükséged nyáron, így csak bezavarnak a képbe, ha nem rakod ki a szekrényedből.

4. Válassz szekrényt okosan!

Igazán szabályos rend nem valósítható meg, ha nincs megfelelő méretű, kialakítású szekrényed. A szobádban a rendelkezésedre álló helyet okosan használd ki, próbálj meg olyan ruhatárolót beszerezni, amiben sok polc található. A már meglévő szekrényedet is kibővítheted akár egy extra polccal, vagy néhány rögzített fogassal.

5. A kellékeknek is találj helyet!

A cipők, fülbevalók, nyakláncok, övek tárolása sokszor igen körülményes. Ne bajlódj velük, tárold ezeket is okosan!

A cipőknek érdemes megtartani a dobozait, így jobban megőrizhetők, valamint a dobozok egyszerűbben elpakolhatók. 

A nyakláncok, fülbevalók, övek számára tökéletes hely lehet a szekrényajtó belseje, ahol néhány felszögelt zsinór csodákat képes tenni.

+1. Illatosítsd a ruháid!

Lehet bármilyen rend a ruhásszekrényedben, a kellemetlen szagok mindent elronthatnak. Szerezz be olyan ruhaillatosítót, ami csodálatos illattal lengi körül a ruháidat, illetve távol tartja a molyokat is.

Nézd meg ezt is!

Smink és gyereknevelés

Ma már akár tinédzsernek sem kell lennie egy lánynak, és megjelenik rajta a smink. Nem …