Főoldal / Praktikus megoldások / Gyümölcsös joghurt torta
Joghurtos gyümölcs torta

Gyümölcsös joghurt torta

A nyár elérkeztével mindannyian vágyunk valami könnyed és frissítőre, ami feldobja a meleg napokat és az esti összejöveteleket. A gyümölcsös joghurt torta nemcsak isteni finom, hanem egészséges és könnyen elkészíthető desszert , mely tökéletes választás a nyári hőségben. 

Kombinálva a friss gyümölcsök zamatos ízével és a könnyű, krémes joghurttal, ez a desszert garantáltan meghódítja a család és a barátok szívét.

Hozzávalók:

Alaphoz:

  • 200 g keksz
  • 100 g vaj

Joghurtos krémhez:

  • 500 g natúr joghurt
  • 200 ml tejszín
  • 100 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 20 g zselatin
  • 50 ml víz

Gyümölcsös zseléhez:

  • 300 g friss vagy fagyasztott gyümölcs (eper, málna, áfonya, barack stb.)
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag (10 g) tortazselé (piros vagy átlátszó)
  • 250 ml víz

Elkészítés:

Alap:

  1. Kekszalap készítése: A vajas kekszet aprítógépben vagy egy zacskóban, sodrófával morzsoljuk apróra.
  2. Vaj olvasztása: A vajat olvasszuk fel egy kis lábasban, majd keverjük össze a kekszmorzsával.
  3. Forma előkészítése: Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a kekszes-vajas keveréket egyenletesen belenyomkodjuk az aljába. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, amíg elkészítjük a krémet.

Joghurtos krém:

  1. Zselatin előkészítése: A zselatint 50 ml hideg vízben 10 percig hagyjuk duzzadni, majd lassú tűzön felmelegítjük, amíg teljesen feloldódik. Ne forraljuk!
  2. Tejszínhab készítése: A tejszínt kemény habbá verjük.
  3. Krém elkészítése: A joghurtot, porcukrot és vanília kivonatot összekeverjük, majd hozzáadjuk az oldott zselatint. Végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is.
  4. Krém elhelyezése: A joghurtos krémet a hűtőből kivett kekszalapra öntjük és elsimítjuk. Ismét hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen (kb. 2 óra).

Gyümölcsös zselé:

  1. Gyümölcs előkészítése: A friss gyümölcsöket megmossuk, szükség esetén felaprítjuk. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, előtte felolvasztjuk.
  2. Gyümölcs és cukor összekeverése: A gyümölcsöt cukorral összeforgatjuk, majd a megdermedt joghurtos krém tetejére egyenletesen elosztjuk.
  3. Zselé készítése: A tortazselé port elkeverjük 250 ml vízben, majd a csomagolás utasításai szerint elkészítjük.
  4. Zselé öntése: A kész zselét óvatosan a gyümölcsök tetejére öntjük, majd a tortát ismét hűtőbe tesszük, hogy a zselé is megdermedjen (kb. 1-2 óra).

Tálalás:

Amikor minden réteg megdermedt, óvatosan vegyük ki a tortát a formából. Tálalás előtt érdemes még egy órát a hűtőben hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Jó étvágyat kívánunk hozzá !

Nézd meg ezt is!

Répa krémleves

Répakrémleves – egyszerű és finom recept a hétköznapokra

A nyári melegben is vágyunk egy könnyed, mégis tápláló levesre, ami nemcsak finom, de egészséges …