Főoldal / Ápoltság / Így tarthatod mindig tisztán a cipőd

Így tarthatod mindig tisztán a cipőd

A cipőnk tisztántartása bizony néha nehezebb lehet, mint gondolnánk, pedig ez hozzátartozik a rólunk alkotott első benyomáshoz. Szerencsére nekünk ebben a témában is megvannak a trükkjeink! Olvass tovább, és Te is megismerheted a legjobb praktikákat!

A különböző anyagok tisztítása

Nem mindegy, hogy milyen anyagból van a cipőd, hiszen minden anyag más és más tulajdonságokkal rendelkezik. A velúr cipőkkel nagyon óvatosan kell bánni, ezeknél elég ha egy enyhén nedves ronggyal áttörlöd. A bőr cipők esetében szintén figyelni kell rá, hogy ne érje túl sok nedvesség, de ezt egy Bradolife törlőkendővel is nyugodtan megtisztíthatod. A szövet cipőket egy finom szivaccsal, szódabikarbónás vízzel érdemes átmosni.

Tisztaság kívül-belül

Volt már olyan cipőd, aminek a belső része fehér volt? Akkor Te is tudod, hogy ez a rész egy idő után elszürkül, és egyre sötétebb lesz, ami nem egy szép látvány, és abszolút nem tűnik tisztának sem. A mi kis tippünk, hogy amikor ilyen cipőt vásárolsz, vegyél hozzá egy talpbetétet. Lehet ez akár a legegyszerűbb talpbetét is ami kapható, a lényeg, hogy azt ki tudod venni, és kimosni bizonyos időközönként. Így az izzadság és a fizikai szennyeződések nem közvetlenül  a cipő belsejét érik, amit sokkal nehezebb tisztítani, hiszen a legtöbb cipőt be sem dobhatod csak úgy egyszerűen a mosógépbe.

Makulátlan cipőtalp

A cipő talpának oldalsó, általában fehér részét a legnehezebb tisztán tartani, főleg ezekben az átmeneti, esős időszakokban, hiszen ezen a részen szinte egyetlen porszem is meglátszik. Hogyan tudod a legkönnyebben olyan makulátlanul tartani ezt a rész, mintha most hoztad volna ki a cipőd a boltból? Sokan esküsznek a radírra, vagy a szódabikarbónás mosásra, de nekünk ennél egy sokkal gyorsabb módszer vált be. Egyszerűen csak töröld át minden elindulás előtt egy Bradolife törlőkendővel! Ha nem hagyod rajta a szennyeződéseket, hanem azonnal áttörlöd, akkor könnyedén megszabadulhatsz ezektől a foltoktól, és a cipőd sokáig úgy fog tündökölni, akárcsak újkorában.

Hogyan legyen a cipőd mindig illatos?

Van egy szuper trükkünk arra, hogy a cipő belseje télen-nyáron illatos maradjon, akár egész nap a lábadon van, akár egy másfél órás edzésen vagy túl. Önts egy fél kupaknyit a kedvenc öblítődből a cipő belsejébe, és hagyd, hogy úgy száradjon meg. Nem kell kiöblíteni! Így a talp résznél lévő szövet még hosszú ideig illatozni fog.

Ne feledkezz meg az extra védelemről! Ha minden cipődet alaposan átfújod impregnáló spray-vel a tisztítás után, akkor nemcsak tovább tiszták maradnak, de még a sérülésektől, beázástól is megvédheted őket.

Nézd meg ezt is!

Így kezeld a kellemetlen lábizzadást!

Míg télen a zárt, nehezen szellőző cipők, úgy nyáron a meleg idő és a nyitott …