Főoldal / Csináld magad / Öltöztesd otthonodat az ősz varázslatos színeibe

Öltöztesd otthonodat az ősz varázslatos színeibe

Narancs, citrom és mustársárga, vörösek és pirosak pompáznak a kertekben, az erdőkben, az utcák fái és a bokrai lombkoronáján. Lehet az őszt nem szeretni, de abban azért mind egyetértünk, hogy az egyik leg szemet gyönyörködtetőbb hónap. Alacsonyabban jár a nap, már nem égeti csak melegít a bőrünket és olyan színeket varázsol, mintha örök naplementében fürdőznénk.  Kiélvezhetjük az igazi vénasszonyok nyarát idén, amit egy kicsit tovább is megőrizhetünk, ha becsempésszük az ősz melengető napsugár színeit a lakásba. A legjobb, ha hétvégéken nekivágunk a természetnek, és minél több lehullott színes falevelet és termést: gesztenyét, makkot, tobozt, csipkebogyót gyűjtünk, amiből saját őszi dekorációt alkothatunk. Inspirációként íme néhány egyszerű, de nagyon szép ötletet:

Jöhet a tök minden mennyiségben

Fogadjanak őszi virágok az ajtóban

Lámpásban is jól mutatnak az őszi tökök

A levelekről se feledkezz meg, remek díszítő elemei  a konyhának

És vázába helyezve is nagyon mutatós

Talpas pohárból gyertyatartót

A különböző termések egy tálba szórva színpompás dekorációt alkotnak.

Mint láthatod, rengeteg ötletet meríthetsz a természetből, melyek megkímélik a pénztárcádáat, de szebbé teszik az otthonodat.

Hétvégén induljatok egy sétára a családdal és gyűjtögessetek terméseket, amikből meg tudjátok valósítani a fenti remek ötleteket.

 

Nézd meg ezt is!

A rohanás nélkül elkészíthető karácsonyi lakoma titka

Ne stresszelj a tűzhely felett szenteste! A rohanás nélkül elkészíthető karácsonyi lakoma titka a megfelelő …