Főoldal / Házi Praktikák ! / Piknik a fővárosban! Összegyűjtöttük a legjobb helyeket!

Piknik a fővárosban! Összegyűjtöttük a legjobb helyeket!

Bizony nem kell messzire menni ahhoz, hogy zöld környezetben, nyugalomban piknikezhessünk akár Budapesten. Ehhez összegyűjtöttük nektek a legszuperebb helyeket, ahol leteríthetitek a kockás pokrócot!

KOPASZI GÁT
Habár nincs a város központjában, mégis a randizás, a kutyasétáltatás, a piknikezés megfelelő helyszíne. Modern, letisztult mégis természet közeli környezet várja azokat, akik ellátogatnak ide. Kimondottan biztonságos terület, hiszen a  Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrőrse működik a gát bejáratánál.

NORMAFA
Klasszikus, város zajától elszakadós úti cél. Csend van, nyugalom és már a felfelé vezető út is gyönyörködtet. Különlegessé teszi, hogy libegővel is fel lehet jutni, ami különösen a gyerekek és a barátnők imádnak a legjobban. A nemrég rehabilitált terület végre minden igényt kiszolgál, mosdók, futópálya, fitneszpáya és igényes játszótér is várja a fellátogatókat. Budapesti panorámában gyönyörködve piknikezhetünk a város tetején.

MILLENÁRIS PARK
Az egykori Ganz-gyár helyén, a műemléki gyárcsarnokok újraformálásával jött létre a Millenáris Park. A füvesített zöld területei kiváló helyszínt kínálnak egy hosszú nap után könnyed délutáni piknikezésre. A gyerekek a Zöld Péter tematikus játszótéren mászókázhatnak kedvükre.

VÁROSLIGET
Hihetetlen, de 100 hektáros területen fekszik, hatalmas platánokkal, termáltóval, csónakázási lehetőséggel és csodás füves területekkel vár a Liget. 1813-ban a Királyi Szépítő Bizottság pályázatot írt ki „a város minden osztálya” számára egyaránt hasznos és kellemes mulatóhely megtervezésére. Így születhetett meg hosszas építkezés után Heinrich Nebbien műkertész elképzelései alapján a Városliget. A terv jól sikerült, így aztán itt tényleg minden adott, ami egy kellemes piknikezéshez kellhet.

TABÁN
A Várhegy a Gellért-hegy és a Naphegy közé eső részt nevezzük így hivatalosan. Egykor önálló település volt és a 30-as évekig kétszintes házak álltak itt. Ma nyoma sincs ezeknek itt házaknak, ma csak zöld parkjairól és romantikus hangulatáról ismerik a legtöbben. Ez egy igazi filmbe illő piknikhely, hatalmas fákkal, csendben és nyugalomban, de mégis jól megközelíthetően a város közepén.

MARGITSZIGET
A szabadidő eltöltése és persze a piknikezés koronázatlan királynője a Margitszigeti Nagyrét, ahová mindenki szívesen jár kutyákkal, kutyák nélkül, párban, gyerekekkel vagy barátokkal. A rét méretéből adódóan bárhová letelepedhetünk, nem fognak mások zavarni. A Margitsziget az 1908. évi XLVIII. törvénycikk örök időkre közkertté nyilvánította, így ez a budapestiek és az idelátogatók bármikor használhatják. Számos fejlesztés történt a szigeten, így most már egész napos elfoglaltságot jelenthet egy látogatás. A felújított, este fényárban úszó zenélő kutat egyszer mindenkinek látni kell!

FILOZÓFUSOK KERTJE
A Gellért-hegy oldalában egy jól megközelíthető, mégis titkos és ritkán látogatott hely a Filozófusok kertje. A nevét az ott álló filozófusokat ábrázoló szoborcsoportról kapta. Természetesen nem a szobroktól lesz ez a hely tökéletesen alkalmas piknikezésre, hanem a rengeteg szabad terület, a szép kilátás, és a város felé néző padok miatt, amiken ülve Budapest egy másik arcát csodálhatjuk piknikezés közben.

Bármelyik helyszínt is válaszd, ne feledkezz meg a piknikezéshez legszükségesebb felszerelésekről:

– pokróc
– műanyag pohár és tányérok – hiszen nem azért mész piknikezni, hogy palackból igyál és dobozból egyél
– egy kicsi víz kézmosáshoz – arra az esetre, ha nem találnál csapot a közelben
– Nicky törlőkendő – ami olyan vastag és puha, hogy szinte bármit képes felszívni. Megtörölheted benne a kezed,  és a koszos edényeidet is. Így otthon már kevesebbet kell mosogatnod.
És persze az ínycsiklandozó finomságokról se feletkezz meg, könnyű, nyári receptötletért kattints ide!

Nézd meg ezt is!

Répa krémleves

Répakrémleves – egyszerű és finom recept a hétköznapokra

A nyári melegben is vágyunk egy könnyed, mégis tápláló levesre, ami nemcsak finom, de egészséges …