Főoldal / Életmód / WC-k a világ körül! Meglepő szokások!

WC-k a világ körül! Meglepő szokások!

Itt a nyár és sokan sokfelé utazunk ilyenkor a nagyvilágban. Akik egzotikusabb országokba készülnek, bizonyára túl vannak a kötelező oltásokon és minden szükséges felszerelés beszerzésén. De felkészültetek vajon arra, hogy az illemhely használati szokások eltérőek lehetnek nemzetenként? És itt nemcsak arra gondolunk, hogy számos tengerparti településen tilos a wc papírt a kagylóba dobni, külön szemetes van erre. Íme néhány, néha zavarba ejtő furcsaság a világ WC-i körül:

Ausztrália
Az ausztrál WC-kben súlylimit van, jelenleg az ülőkék 100 kg-ra vannak kalibrálva. Aki ráül, számolnia kell ezzel a ténnyel.

Japán
Egy japán mellékhelyiségben annyi különböző gomb található a fali vezérlő panelen, hogy pár perc tanulmányozás után inkább szavaznánk egy pelenkára. De állítólag a külföldiek is imádják az olyan beépített funkciókat, mint a zene, az önfertőtlenítés, vagy az ülőkefűtés, legalábbis azok után, hogy megtanulták, melyik japán felirat biztosítja ezeket a funkciókat, és melyik az, amit megnyomva, arcon spricceli őket a WC-kagyló.

Korea
A koreaiak korábban úgy tartották, hogy ürítéskor a rossz szellemek és démonok is távoznak és biztos elűzésük érdekében hangosan köhögnek és krákognak dolguk végzése közben.

Jemen
Jemenben a WC-k nem nézhetnek Mekka felé, a muszlim törvények szerint ezzel ugyanis megsértenék a szent helyet.

Hollandia
A holland Schipol reptéren a piszoárokban kis „célpontokat” repülési motívumokat festettek a fajanszra, ezzel ösztönözve pontosabb célzásra a férfi utasokat. A takarítási költségek 20%-kal csökkentek ennek hatásra.

Görögország

Bármilyen meglepő, nem húzzák le a wc-papírt a wc-n. Mivel a régi szennyvízcsövek keresztmetszete jóval vékonyabb, mint nálunk, így az esetleges dugulás nagy galibát okozna. Ennek megelőzéseképp inkább külön szemetesben gyűjtik a papírt.

Szingapúr
Szingapúrban nem szabad megfeledkezni az öblítésről. 1989 óta törvény szerint, aki elfelejti lehúzni a WC-t komoly pénzbírságra számíthat, nagyjából 130 euróra büntethetik.

India
A higiénés szokások tekintetében az indiaiak sem állnak közel hozzánk. Nem mintha – véleményük szerint – nem ügyelnének rá, csupán egészen más szemszögből közelítik meg a dolgot. Míg ugyanis mi el sem tudnánk képzelni az életünket például mellékhelyiség nélkül, addig Indiában sokan a mai napig nem hajlandóak WC-t használni. Ők inkább a szabadban engednek utat a természetnek, mondván, hogy nem ülnek rá egy olyan ülőkére, amelyen előttük már más is ülhetett…

Nepál
Nepálban (és sok más ázsiai országban) a vízöblítős wc nem igazán elterjedt. Szállodákban többnyire ilyen van, de máshol a pottyantós a jellemző. A külföldiek sokszor félreértik ennek használatát. Pár instrukció a kellemetlenségek elkerülése végett: a pottyantós wc-nél is van wc-kagylószerűség, amelynek a két szélére kell állni/guggolni, és minél jobban a lyuk felé célozni. Ha nem sikerül pont bele, nem gond, többek között ezért van mellette a kis vödör víz vagy kancsó, hogy azzal leöblítsük. A nepáliak, mivel nem használnak vécépapírt, ezzel a vízzel öblítik le a hátsófelüket is (balkézzel, ezért számít piszkosnak és nem esznek vele). Ha vécépapírt használunk, azt ne dobjuk bele a lyukba, mert könnyen eltömődhet; általában van ott egy erre a célra rendszeresített vödör.

Hogy minél kevesebb kellemetlenség érhessen, mindig legyen nálad WC-papír és nedves törlőkendő, ha messzi tájakra utazol.

Hogy otthon mindig illatos és higiénikus toalett fogadjon, használd a General fresh tri force kockát, tisztántartja a WC-det akkor is, ha hosszú útra mész. A wc használata is mindenhol jó, de legjobb ottthon, nem igaz?! 🙂

Nézd meg ezt is!

Fahéjas csiga

Ínycsiklandozó cinnamon roll: A tökéletes fahéjas csiga receptje

A fahéjas csiga, vagy más néven cinnamon roll, egy olyan sütemény, amely az édes péksütemények …