Főoldal / Házi Praktikák ! / Álom krémes toszkán csirke

Álom krémes toszkán csirke

Nem tudtál elutazni egy olasz álomnyaralásra? Akkor készíts magadnak egy ilyen krémes toszkán csirkét! Ez egy olyan egytálétel, amit akár nyaralás alatti is elkészíthetsz. Tölts magadnak egy pohár hideg vörösbort mielőtt nekiállsz, hogy igazán vakáció üzemmódba kapcsolj, mire elkészül az étel. Ez az ínycsiklandó csirke kevesebb, mint 30 perc alatt készül el és hidd el, még kevesebb idő alatt fog eltűnni a tányérokról.

Minden egyes falat aromás és ízletes, hiszen a napon szárított paradicsom igazi tradicionális toszkán ízt ad az ételeknek. Ez a simogató ízű, nyár végét jelző egytálétel, olyan ellenállhatatlan, hogy mindenki kedvence lesz. A csirkemell, nemcsak a saját szaftjától, de a hozzáadott tyúkhúslevestől lédús, a szárított paradicsom és a felvagdalt spenóttól pedig igazán ízletes lesz. Ne gondoljuk azonban, hogy ez egy diétás étel, hiszen egy mennyeien krémes szószban fog úszni a csirkénk.

Toszkán csirke

előkészítés: 10 perc  elkészítési idő: 25 perc
adag: 4 fő
nehézség: könnyű

Hozzávalók

4db kicsontozott és bőr nélküli csirkemell

2 evőkanál olíva olaj

1 csésze tejszín

fél csésze tyúkhúsleves (alaplé)

1 evőkanál zúzott fokhagyma vagy 1 teáskanál fokhagymapor

1 teáskanál olasz fűszerkeverék

fél csésze parmezán

1 csésze darabolt spenót

fél csésze napon szárított paradicsom, vékonyra szelve

4 adagnyi Fettuccine vagy linguini tészta a tálaláshoz

Elkészítés

Melegíts, egy nagy serpenyőt közepes hőmérsékletre majd öntsd bele az olíva olajat és pirítsd rajta a csirkét 3-5 percig, amíg puha és aranybarna nem lesz mindkét oldalán. Vedd ki a csirkeszeleteket és tedd félre. A szafthoz add hozzá a zúzott fokhagymát és főzd kb. 1 percen keresztül. Add hozzá a tejszínt az alaplevet az olasz fűszerkeveréket és a parmezánt (ha fokhagymaport használsz, azt csak most adagold hozzá). Főzd a keveréket közepes lángon (kb 5-8 percig), amíg el nem kezd sűrűsödni.

Add hozzá a spenótot és végül a szárított paradicsomot a szószhoz és párold, amíg a spenót megfonnyad. Végül már csak az előre megpirított csirkét kell hozzáadnod, forgasd át, hogy beborítsa mindenhol a krémes szósz. Forró tésztával tálald. Buon appetito!

Nézd meg ezt is!

Téli bőrápolás.

A bőrápolás fontossága ősszel: Hogyan készüljünk fel a télre?

Az őszi időszak különleges kihívások elé állítja a bőrünket: a hűvös, szeles idő, a csökkenő …