Az alma szerencsére azon gyümölcsök közé sorolható, melyet egész évben megtalálunk. Remek alapanyag ízletes süteményekhez, de sokan csak a hagyományos recepteket készítik el. Manapság azonban már igazán különleges alkotásokat lehet létrehozni.
A következő képek neked is kedvet hozhatnak az új recepteken való kísérletezéshez.
1. Almás rózsák
A rétestésztába csavart alma-szeletek igazán látványos desszertként díszítik az asztalt. A sütést követően az almára karamellizálódott cukor finoman roppan a szánkban, ami annyira mennyei élményként ér mindenkit, hogy abban biztos lehetsz, hogy asztalon nem marad semmi.
2. Almás sajttorta
A sajttortának már rengeteg variációja ismert, de az almás verzió nem túl elterjedt. Ha eddig még nem próbáltátok, akkor itt az ideje, hogy pótoljátok. Remek ízkombináció, ahogy a mascarpone az almával összefonódva bebizonyítja ellenállhatatlanságukat.
3. Almás palacsinta
A palacsinta szinten közismert desszert, de vajon hányan kóstolták már almával töltve?! Pedig ha karamellizálunk egy kis cukrot hozzá és megszórjuk fahéjjal, akkor ettől kezdve a többi variánst maga mögé tudja. Adj egy esélyt a palacsinta és az alma találkozásának.
4. Almakrémes torta
Ha tortában gondolkodunk, ritkán vetődik fel az almakrém, mint töltelék. Ennek oka csak az lehet, hogy eddig még nem készítetted el. Az alma, a krémsajt és a tejszín ugyanis lenyűgöző krémességgel tölti meg a tortalapokat. Amint megízlelted az első falatot, érezni fogod, ahogy a könnyed és lágy krém elvarázsol.
5. Almás keksz
A ropogós keksz önmagában is finom édesség, de ha reszelt almával vegyítjük a tésztát, akkor omlósabbá tehetjük a végeredményt. Szeleteket vagy kockákat is dobhatunk a kekszhez, amitől izgalmasabb lesz minden egyes harapás.