Főoldal / Házi Praktikák ! / Különleges pite ötletek

Különleges pite ötletek

Almás, mákos, sütőtökös akár húsos, minden verzióban imádjuk a pitét! Bármelyik fajtát készíted is el, abban megegyezhetünk, hogy a legfontosabb, hogy a kérge jó ropogósra és arany barnára süljön. A kérge a legeslegjobb része a pitének! Mutatunk pár ötletes megoldást, amivel még különlegesebbé teheted a desszeertet.

Leveles

Itt nem a tésztánk elkészítésére kell gondolni. Ugyanúgy pitetésztát készítünk, de a tölteléket levél forma kiszúróval készítjük és egymásra halmozzuk. Úgy fog kinézni, mint egy igazi őszi levélkupac, persze sokkal finomabb belsővel.

Fahéjas csiga kéreg

Ez a pite kicsit más, mint a többi, hiszen fahájas csigát kell készítenünk hozzá. Ha megvan a fahéjas csiga, sütés előtt vágjuk egyenletes szeletekre. A kivajazott piteformába ezeket illeszd egymás mellé és nyomkodd őket míg laposak nem lesznek. Ezzel az ötlettel nagyon izgalmassá tehetjük a piténket. Igazi őszi ízvarázst fogsz kapni, ha ebbe töltöd a pitébe valót.

Almafa kéreg

Elsőre bizarrul hangzik, de nem kell megijedni.  Az almás töltelékhez tökéletesen passzol egy fa alakú rés, apró levelekkel. Ez a szépséges piteforma, amiből kikacsintanak a fahéjas almadarabok, mindenkit ámulatba ejt majd.

Üzenj a pitéddel!

Mitől is lehetne még különlegesebb egy pite, ha nem attól, hogy személyes üzenettel díszítjük fel. Akár egy szerelmi vallomás vagy egy boldog születésnapot felirat is kerülhet a tetejére, ha ügyesen bánsz a nyers tésztával.

Melyik szépséggel fogod kezdeni az őszi pitevarázst?

 

Nézd meg ezt is!

Baktérium-veszély az autódban

Gondoltad volna, hogy az autód egy elsőszámú veszélyforrás a baktériumok tekintetében? Ugyanis több baktérium fordulhat …