Főoldal / Házi Praktikák ! / Hangos a szomszéd? Hangszigetelni otthoni praktikákkal is lehet!

Hangos a szomszéd? Hangszigetelni otthoni praktikákkal is lehet!

A társasházakban, panellakásokban nem mindig könnyű az élet. A szomszéd éjszakai veszekedései, a világraszóló hétvégi bulik, a hajnalban már rendíthetetlenül ugató kutyák – mindezek rém idegesítőek tudnak lenni.

Ahelyett, hogy a lármázás miatt bosszankodnál, vess be néhány jó kis fortélyt, és máris nyugodtabbak lesznek a mindennapjaid. Meglátod, a fáradozásaidat a szomszédok is értékelni fogják.

A függönyök csodákra képesek

A zajok egy része vitathatatlanul az ablakon keresztül áramlanak be. A zsivaj kiszűrésében sokat segíthet egy jól megválasztott, kellően nehéz függöny. A fehér kis függöny mellett nem csak jól mutat egy sötétítő, hanem hasznos is, ugyanis a hullámos felület megtöri a hanghullámokat.

Amennyiben az ablakaid az utcára néznek, az utca zajával sok esetben még a vastagabb függönyök sem birkóznak meg. Ebben az esetben érdemes kipróbálni a textil többszörös rétegezését. Ha ez sem hozza el a kívánt eredményt, külön erre a célra kifejlesztett hangszigetelő függönyt is vásárolhatsz.

A kemény felületek nem sok jót ígérnek

Az olyan kemény felületek, mint a padló, a falak, a plafon mind visszaverik a hangokat. Amennyiben ezek nagy résztét beborítod, jóval csendesebb napok várnak rád. A legjobb, ha puha, rugalmas anyagokat használsz, például szőnyegeket.

A réseknek nincs helye egy csendes lakásban

A legkisebb nyílások is teret engednek a kívülről érkező zavaró hangoknak. Nézz körbe az otthonod miden apró szegletében, hiszen olyan apró lyukak is lehetnek, amelyekről nem is tudsz. Ezektől minél előbb szabadulj meg, tömítsd el őket.

A bejárati ajtód körüli részt alaposan fürkészd át, ugyanis ha az nem illeszkedik pontosan, a zajok beszűrődése szempontjából olyan, mintha nyitott ajtónál élnéd az életedet. Ezt megszüntetheted, ha különféle ajtótömítéseket vetsz be.

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …