A rohanós héköznapokban nincs időd főzni? Semmi probléma, a legjobbakkal is előfordul, hogy egy átdolgozott, sűrű napokkal teli hét után nincs kedvük még a vacsora elkészítésével is bajlódni. Ilyenkor jön a hű barátunk a képbe, a jó kis mirelit pizza.
Csomagolásból ki, bedobjuk a sütőbe és ta-dam, 20 perc múlva kész is. Kell ennél jobb lusta vacsi?
Ha kicsit már meguntad a kedvenc pizzáid, semmi gond, most megmutatjuk, hogyan turbózhatod fel ínyencfogássá ezt az egyszerű ételt.
Csepegtess!
Ha semmi mást nem teszel, csak pár csepp olívaolajjal dobod fel a pizzát, miután kikerül a sütőből, máris sokkal finomabb lesz. De csepegtethetsz a csípős szalámis pizzára egy pici mézet, vagy néhány csepp citromot – ez utóbbi különösen akkor jó ötlet, ha zöldeket is tettél a tetejére.
Elő a zölddel!
Salátát és pizzát is szeretnél? Fogj egy marék rukkolát, csepegtess rá egy kevés olívaolajat, forgasd össze, majd halmozd a zöldet a pizzára, amikor kiveszed a sütőből.
Sajtból sosem lehet elég!
Ha az igazi olasz pizza extra sajtos ízére vágysz, akkor szórd meg a pizzádat például néhány darab mozzarellával, vagy reszelj rá egy kis cheddar sajtot. De a trappista is tökéletes választás lehet, ha egy kis extra ízre vágysz.
Tegyél rá friss feltéteket!
A fagyasztott pizza egyedi igényekhez alakítása szórakoztató és egyszerű módja lehet a megmaradt alapanyagok felhasználásának. Keress a hűtőben néhány szelet szalámit, kapribogyót, paradicsomot, zöldfűszereket, vagy bármit, amit el tudsz képzelni a pizzád tetején, és helyezd el rajta sütés előtt.
A sót felejtsd el!
Bármit is csinálsz, soha ne sózd meg a fagyasztott pizzát! Az ilyen előkészített termékekben amúgy is rengeteg só van, ne tetézd a bajt.
Bár csábító lehet a sütőből kivett pizzát azonnal felszeletelni, érdemes várni vele, míg kihűl. Egyrészt könnyebb lesz felszeletelni, másrészt így az ízek még jobban összeérnek.
Ha pedig már a felturbózott pizzát is meguntad, készíts egy mennyei salátát. Mutatjuk a receptet! –>