Az óév búcsúztatása alkalmából szervezel egy jó kis bulit? Szeretnél kitenni magadért? Segítünk neked ötletekkel, hogy hogyan tudnád izgalmas ízekkel és vidám dekorációval megalapozni a party hangulatát.
Dekoráció
Egy kis maradék csomagoló papír segítségével egyszerűen elkészítheted a körökből álló függőket. Ragaszd fel a csomagolópapírt egy keményebb lapra, majd vágj ki belőle köröket úgy hogy egyre kisebbek legyenek. Fűzd össze őket csökkenő sorrendben és már kész is!
A lufikból nagyon látványos díszítést készíthetsz, ha beragasztózod az aljukat és csillámport szórsz rájuk.
Szerezz be csillogó holmikat – például flitteres terítőket.
A konfetti a szilveszter elmaradhatatlan kelléke. Legyen belőle bőven!
Töltött virsli
Elkészítés:
A virsliket vágd be úgy, hogy ne essenek szét, csak jól szétnyíljanak.
Készítsd el a tölteléket: keverj össze alaposan margarint, reszelt sajtot, májkrémet, sót, borsot, egész tojást, mustárt és köményt. A tölteléket kiskanállal töltsd bele a virslikbe, azután tekerd bele baconszeletekbe. Helyezd őket egymás mellé sorban egy kivajazott jénaiba, a tetejét szórd meg sajttal, aztán süsd 15-20 percig.
Bólé
Hozzávalók: 2 liter Traubisoda, bármilyen déligyümölcs (narancs, mandarin, banán stb…), egyéb gyümölcsök (alma, körte, cseresznye/meggybefőtt), 1 üveg befőttlé, 5 dkg mazsola, rumaroma.
Mosd át a mazsolát, majd tedd vízbe, amibe előzőleg rumaromát kevertél. Áztasd benne 20 percig. Egy 5 literes edénybe önts Traubisodát és a befőtt levét. Hámozd meg a gyümölcsöket, vágd fel szeletekre, illetve szedd szét gerezdekre és a befőtt tartalmát is add hozzá. A végén keverd hozzá a mazsolát. Ha kész, tedd be a hűtőbe lefedve, és érleld egy fél vagy egy napig. Mivel nem tartalmaz alkoholt, gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják.
Hogy a tálalás egyszerű, de mégis mutatós legyen, szerezz be stílusos papírtányérokat és poharakat!