Tavasszal a zsenge zöldségek, a lédús gyümölcsök, a ropogós saláták már önmagukban is szuperek tudnak lenni. Mivel nyárelőn amúgy sem árt egy kis méregtelenítés és vitaminbomba a szervezetnek, nagyon jó ötlet, ha ilyenkor időszakosan ráállsz a salátákra. Hús mellé köretnek, vagy húsos salátának is nagyszerű választás. Szerencsére ehhez friss hozzávalókat akár otthon a kertben, de a piacon és bármelyik közértben, vagy zöldségesnél is be tudsz szerezni.
Ezt megkoronázva, van most egy fantasztikusan könnyű, tavaszi saláta receptünk számodra, ami a saláta mellett azért is nagyon egészséges, mert lazaccal kell elkészíteni. És nagyon hamar el tudod készíteni, így az idődet sem veszi nagyon el. Íme:
Kapros lazac saláta
Hozzávalók
- 4 szelet füstölt lazac
- 1 ek görög joghurt
- 1 ek juhtúró
- 2 db tanyasi tojás
- 1/2 fej saláta
- 1 db uborka
- 5-6 db koktél paradicsom
- 1 csokor kapor
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek olívaolaj
- 4 szelet pirított magos kifli
Elkészítése
- A túrót keverd össze a joghurttal, locsolj hozzá olívaolajat, majd az apróra vágott kaporral, borssal és kevés sóval ízesítsd.
- Ezután a lazacszeletek kétharmadát töltsd meg a kapros krémmel, ezután tekergesd fel őket finoman. A tojásokat keményre kell főznöd, majd a maradék lazacot csíkokra szeleteld.
- Egy salátatálon ízlés és gusztus szerint rendezd el a lazacokat, a tojásokat, a felszeletelt uborkát, a salátaleveleket és a koktélparadicsomokat.
- Végül frissen aprított kaporral szórd meg, és a megmaradt túrós-joghurtos krémet is ráöntheted.
- Pirított kiflivel vagy kenyérszeletekkel érdemes tálalni.