Főoldal / Praktikus megoldások / Vesd be ezeket a házi praktikákat a kánikula ellen!

Vesd be ezeket a házi praktikákat a kánikula ellen!

Te is megsülsz a nyári melegben? A modern világ talán egyik legszuperebb találmánya a légkondi. No, de mi van akkor, ha közel s távol nincs ilyesmi és a meleg csak körülvesz? Bizonyára téged is megvisel, amikor nem tudod lehűteni a lakást, a szobát, ahol vagy és persze a saját tested is már kivan a forróságtól. Bár a nyárnak mindannyian örülünk, a 30 fok feletti meleget szinte csak víz vagy medence partján, sőt, inkább csak a vízben lehet kellemesen és kényelmesen elviselni. 

De ha nincs a közelben sem víz, sem légkondi és az univerzum váltás is lehetetlen, 

akkor próbáld ki ezeket a házi trükköket, 

hogy enyhébb legyen a meleg és te is jobban el tudd viselni.

 

  • Ágyat, de hidegen

A következő tippet egy barátnőmtől hallottam, aki a szuper meleg éghajlatú Madridban él. Ő mesélte, hogy a nyári forróságot úgy élik túl, hogy a matracra, közvetlenül a lepedő alá jégzselét tesznek. Érdemes a láb, a nyakad és a hátad alatti részre tenni egy-egy ilyen jégzselét, amivel a sportolók is kezelik és hűtik felszíni sérüléseiket. De, ha esetleg nincs otthon ilyened, akkor pamut zokniban fagyassz le rizst, ugyanazt a hatást éred majd el. A rizs azért jó választás, mert tovább megtartja a hűvösséget.

 

  • Akkor jó, ha csíp

Egyes elméletek szerint, ha nyáron csípős ételeket eszünk, akkor a véráramlás és az izzadás mértéke, azaz mennyisége is nagyban növelhető. Hogy ez pontosan miért jó neked? Mert ilyenkor a verejték párolgásával nagyban csökken a tested hőmérséglete is, vagyis nem lesz annyira meleged. Mondunk is egy példát: A piros paprika vagy a chili például szuper válaztás tud lenni, húsokat, nyári grill ételeket bátran fűszerezz ilyennel, a szervezeted meg fogja majd köszönni. 

 

  • Jeget a ventilátornak

Ha nincs légkondi, akkor a bizony marad a “vidéki klíma”, vagyis a jeges ventilátor. A titok annyi, hogy tegyél jó sok jeget – jégakku is lehet – egy szintén jó nagy tálba, közben magát a ventillátort magad felé fordítsd, mert így a jeges szelet egyenesen rád fújja majd, ami szuper hűsítő lesz.

 

  • Alap a vizes törcsi

Vedd elő az otthon megtalálható legnagyobb törölközőt, tedd a hideg víz alá, csavard ki annyira, hogy ne csöpögjön belőle a víz, de semmiképpen ne csavard szárazra.  Ezt aztán kétféleképpen is hasznosíthatod. Egyrészt teheted a nyakadba, a hátadra, hogy lehűtsön. Semmiképp ne tedd viszont a csípőd köré, mert a veséd könnyen megfázhat. 

 

Másrészt viszont azt is csinálhatod a vizes törcsivel, hogy felfüggeszted az ablakra.

Kívülről a levegő megfújja ezt a törölközőt és finom, 

friss, hideg levegő járja majd be a szobát.

 

  • A tested hűtés pontjai

Gondoltad volna, hogy elég a testedet bizonyos pontokon, részeken hűteni, hogy ne legyen brutálisan meleged a hőségben? Pedig így van és, ha közvetlenül ezeket a pontokat “jegeled”, akkor sokkal, de sokkal elviselhetőbb lesz számodra a kánikula is. 

 

Ilyen pont a csuklód, a bokád környéke, a combok belső oldala és a nyakad. 

Érdemes ezeket bevizezni vagy vizes, esetleg egy kis jégzselés törcsit odatenni 

ezekre a testrészekre, és máris érezni fogod a csodálatos hűsítő hatást.

 

De a nagy melegben a folyamatos izzadás miatt a higiéniára is figyelj oda, 

amiben segítségedre lehet a Bradolife valamennyi terméke,

 amelyek egyszerre tisztítják és védelmezik bőrödet.

 

 

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …