Főoldal / Praktikus megoldások / 5 tipp az ünnepi hangulat megteremtéséhez

5 tipp az ünnepi hangulat megteremtéséhez

Egyre közelednek az ünnepek, és rengeteg teendő vár minket ezzel kapcsolatban. Íme 5 tipp, amikkel varázslatos ünnepi hangulatot teremthetsz otthonodban, hogy kellemesebben teljen a készülődés.

1. Csillogjon-villogjon!

Egy tiszta, mindenhol makulátlan otthonban sokkal jobban érezheted magad. A karácsonyi készülődés nulladik lépése bizony a nagytakarítás. Szerencsére ezzel kényelmesen előkészülhetsz már most, és ha ránk hallgatsz, akkor így is teszel, hogy ne a nagy rohanásban legyen még erre is gondod.

2. Illatozzon az otthonod!

A különböző légfrissítőkkel varázslatos illatokat teremthetsz a lakásban. A karácsonyi készülődés hangulatát fokozhatod az évszakhoz illő illatokkal, mint a fahéj, narancs, szegfűszeg. Így a család többi tagjának is megmelengetheted a szívét. Képzeld csak el, milyen kellemes egy ünnepi illatokkal teli lakásba hazaérkezni.

3. Fel a díszekkel!

Végre előkerülhetnek a karácsonyi díszek! Ha szeretnéd kicsit feldobni a hangulatot idén, akkor ne sajnáld felfrissíteni a dekoráció készletet. Az idei év karácsonyi trend színei a fehér pirossal vagy arannyal kombinálva, illetve egy natúr vonal zölddel, narancssárgával, és bézs színekkel. Arról, hogy mikor érdemes feltenni a díszeket, már ebben a cikkben is írtunk.

4. Vess be előkóstolókat!

Remek ötlet, ha már hetekkel a nagy karácsonyi vacsora előtt elkezded tesztelni az idei évre kigondolt menüt. Persze nem azt mondjuk, hogy készítsd el előre az egész vacsorát! Minden héten bevethetsz egy-egy újdonságot, amivel készültél, hogy leteszteld kinek mennyire ízlik, vagy hogy milyen módosításokat érdemes eszközölni a recepten. Így élesben már nem érhet meglepetés.

5. Kösd össze a kellemest a hasznossal!

Számos olyan ünnepi süti van, amik jól elállnak, mint a különböző mézeskalácsok, a zserbó, a hókifli, a gyümölcskenyerek vagy a karácsonyi kekszek. Így ezekkel is kényelmesen elő tudsz készülni. Ráadásul remek lehetőség, hogy a gyerekekkel együtt készítsétek el, ami önmagában is jó szórakozás.

Kellemes ünnepi előkészületeket kívánunk!

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …