Főoldal / Életmód / Ezért tedd fel idén hamarabb a karácsonyi dekorációt

Ezért tedd fel idén hamarabb a karácsonyi dekorációt

Már október vége felé felbukkannak itt-ott a karácsonyi ajánlatok a szupermarketekben és a bevásárlóközpontokban. Egyre több helyen láthatunk  ünnepi fényeket, és csodás karácsonyi dekorációkat, ami a legtöbb embert izgatott várakozással tölti el. Amikor átjár minket a karácsonyi hangulat, akkor legszívesebben már azonnal elkezdenénk az ajándékok beszerzését, a sütés-főzést, és a lakás feldíszítését. Ismerős az érzés?

Azonban ilyenkor a rend azt diktálja, hogy visszafogjuk magunkat,. hiszen ez még túl korai lenne. Nem ez a megszokott, az elvárt. Egy belső hang azt súgja, hogy várj még az ünnepi készülődéssel.

De biztos, hogy hallgatnunk kell erre az ösztönzésre? Egyes pszichológusok szerint a korai karácsonyi dekorálás boldogabbá tehet minket, ugyanis dopamint, azaz boldogsághormont szabadít fel.

Miért tesz minket boldoggá az ünnepi készülődés?

Elsősorban a nosztalgia miatt. Gyerekként a karácsony varázslatos élmény számunkra. A karácsonyfa feldíszítése, és a lakás karácsonyi dekorációba öltöztetése során ezeket a gyermekkori emlékeket idézzük fel, és ezeket az érzéseket éljük újra.

Szóval tedd csak fel nyugodtan a karácsonyi díszeket, élvezd a hangulatot, és az izgatott várakozást egy egész hónapon át!

Ha azok közé tartozol, akiknek nincsenek varázslatos karácsonyi emlékei, vagy éppen valamilyen tragédia történt az életed során, pont az ünnepek időszakában, akkor a karácsonyi dekoráció akár hosszú távon is szomorú, rossz érzéseket és emlékeket idézhet a számodra. Ebben az esetben a szakemberek azt javasolják, hogy teremts valamilyen új hagyományt, pl. menj el nyaralni ebben az időszakban, vagy segíts másokon önkéntes munkával. Egyes pszichológusok szerint, ha így teszel, akkor a következő karácsonyi időszakhoz már ezeket az új, pozitív emlékeket fogod kapcsolni.

Te mikor szoktad elkezdeni a karácsonyi dekorációt? Idén hamarabb felkerülnek a díszek így, hogy tudod mennyi boldogságot okozhat?

Nézd meg ezt is!

5 praktikus tipp a hófehér függönyökért

Praktikus tippek, praktikus háziasszonyoktól Rend a lelke mindennek. A lakás szép tisztaságához nélkülözhetetlenek a vakítóan …