Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 tipp, amivel lenyűgözheted a vendégeidet

5 tipp, amivel lenyűgözheted a vendégeidet

Legyen szó egy baráti összejövetelről, vagy családi ünneplésről, ha el akarod kápráztatni a vendégeidet, akkor a legfontosabb a kellemes atmoszféra megteremtése. Összeszedtünk néhány tippet, amelyekkel ez gördülékenyen megy.

1. Erre figyelj a gyönyörű terítéshez

Az asztalon a főszerepet az ételek kapják majd, így igyekezz olyan terítéket készíteni, ami kellőképpen visszafogott. Ne használj túl harsány színű, vagy nagyon mintás terítőt, inkább egy finomabb megjelenést válassz a terítés alapjának. Az asztal közepén jól mutat egy-egy gyertya, vagy valamilyen szép dísz, de figyelj rá, hogy ne legyen túl nagy, kényelmesen elférjenek tőle a tálak és a vendégek tányérjai is. A szalvétákat nemcsak az evőeszközök alatt helyezheted el, hanem a tányérban is, egy szép hajtogatással, ami így sokkal látványosabb. Ha nem csináltál még ilyen szalvéta hajtogatást, akkor sem kell megijedned, vannak nagyon egyszerűek.

2. Így szórakoztasd a vendégeidet

Az étkezés után előfordulhat, hogy egy kicsit leül a hangulat, és elapad a beszélgetés. Készülj izgalmas játékokkal, hogy felpezsdítsd a vendégeket, és tovább fokozd a hangulatot. Mindenki szereti a társas- vagy kártyajátékokat, készíts elő két három lehetőséget, hogy tudjanak választani. De figyelj, hogy ne kínálj túl sok opciót, mert a bőség zavara megnehezítheti a választást. Ha nincs otthon társasod vagy kártyád, akkor keress olyan játékokat, amikhez nem szükségesek, vagy te magad is elkészítheted az eszközöket, ma már rengeteg ilyen találhatsz a neten.

3. Legyél jelen

Figyelj rá, hogy amikor a vendégek megérkeznek, akkor már minden előkészülettel készen legyél, ugyanis a barátaid, családod a te meghívásodra érkezett, a te társaságodért. Ilyenkor már velük foglalkozz, élvezd te is az együtt töltött időt, és ne a konyhában sürögj-forogj.

4. Csodás illatok

Ha több fogásos ebéddel vagy vacsorával várod a vendégeidet, akkor bizony előfordulhat, hogy az egész napos sütés-főzés után a lakásnak már nincs olyan friss, tiszta illata. Hiába van az ételeknek önmagában csodás illatuk, a főzés közben, ha megtelik a lakás ezekkel a szagokkal, inkább kellemetlen hatása lesz, mintsem étvágygerjesztő. A rossz szagok elűzéséhez használj légfrissítőt, mielőtt a vendégek megérkeznek. Ma már a legtöbb spray amellett, hogy az általad választott illatokat varázsolja az otthonodba, még semlegesíti is a kellemetlen szagokat.

5. Ne kövesd el ezt a hibát

Biztosan veled is előfordult már, hogy valami nem pont úgy sikerült, ahogy tervezted, és sűrű elnézést kértél a vendégektől. Pedig lehet, hogy ha nem hívtad volna fel a figyelmet rá, akkor senki nem vette volna észre. Ne szabadkozz minden apró hiba miatt! Hidd el, a vendégeid nem azért mentek, hogy ezeket figyeljék!

Reméljük tippjeink megfogadásával igazán jól sikerül majd az összejöveteled!

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …