Főoldal / Házi Praktikák ! / Így teheted izgalmasabbá otthonod illatát

Így teheted izgalmasabbá otthonod illatát

Minden lakásnak megvan a saját illata, és a jó hír az, hogy akár személyre is szabhatod ezt.  Egy jól megválasztott illatosító, nemcsak meghatározza az otthonosság kellemes érzését, de a kellemetlen szagokat is képes megszüntetni a lakásban. Azonban ha egy illatot sokáig érzünk, akkor egy idő után már semlegessé, észrevehetetlenné válik számunkra. Ezért otthonod illatát úgy tudod izgalmasabbá tenni, ha többféle légfrissítőt is használsz. Ehhez adunk néhány tippet cikkünkben.

Változatosság évszakok szerint

A különböző évszakokban, különböző illatokat kedvelünk, az időjárás, és az általános hangulatunktól függően. A téli hidegben kellemesebbnek érezhetjük a fűszeresebb, erősebb illatokat, mint a rózsa, vagy a fenyő. Nyáron az édes, frissítő illatok hatnak ránk jobban, mint a citrom, vagy a sárgadinnye. Tavasszal és ősszel pedig a visszafogottabb, lágyabb illatokat kedveljük általában, mint a liliom, és a vanília.

Illatok a hangulathoz igazítva

Választhatunk azonban aszerint is légfrissítőt, hogy milyen hangulatot szeretnénk elérni. A frissítő, üde környezetért válassz olyan illatokat, mint a gránátalma, citrom! A megnyugtató, harmonikus légkörért használj levendula illatot! A virágos illatok üdítő hatással vannak ránk, és fokozzák a jó kedélyállapotot. A zöldtea frissessége pedig élénkítően hathat.

Te melyiket próbálnád ki?

Nézd meg ezt is!

Miket ne hagyj elől a gyerek miatt?

Általában tudják a szülők, hogy mit ne hagyjanak elől akkor, amikor a gyermek “önjáró” lesz. …