Főoldal / Ápoltság / Tömegközlekedés-ezekkel vigyázz!

Tömegközlekedés-ezekkel vigyázz!

Ősszel nemcsak a család apraja nagyja közlekedik többet, de bizony a bacik is egyre aktívabbak. Mondjuk elképzelhető, hogy gyermekeink inkább allergiások az iskolára és azért tüsszögnek ennyit, de sajnos az tény, hogy közösségben jobban terjednek a fertőzések. Ilyenkor jellemző, hogy az egyik haza hozza, a másik elkapja, apa-anya követi őket a betegeskedésben és már csak annak örülünk, ha a kör nem kezdődik előlröl.

Igen ám, de nemcsak az iskola és az óvoda az, ahonnan a gyerkőcök begyűjtik a makacsabbnál makacsabb vírusokat, de a bizony a tömegközlekedés sem a higiénia fellegvára! Ez pedig bizony nagyon sok családban a szülőket is érinti, hiszen sokan buszozunk, villamosozunk, HÉV-ezünk a munkahelyre aztán a lurkókért az iskolába majd haza.

Te is sokat mobilozol utazás közben?

A legtöbben azzal ütik el az időt utazás közben, hogy a mobiljukat nyomkodják. Sokszor felnőtt fejjel sem gondolunk bele abba, hogy a közösségi közlekedési eszközön, amikor megfogjuk a kapaszkodót, aztán újra elkezdjük nyomkodni a telefonunkat, máris egy csomó kórokozónak akadálymentesítettük az útját közvetlenül a nyálkahártyánkra.
Kézről telefonra, telefonról száj, orr, szem közelébe jut a baci gond nélkül és akkor összepuszilgatjuk, megölelgetjük a gyerekeket, majd kézen fogva hazavisszük őket.

Akkor most, hogy is van ez? Ki kapja el kitől a bacit? Nem minden esetben történik így, természetesen, de jobb, ha belegondolunk, hogy sokszor mi felnőttek sem vagyunk eléggé elővigyázatosak. Most, hogy jönnek a legbacisabb időszakok, figyeljünk jobban ezekre, használjunk rendszeresen kézfertőtlenítőt.

Az influenzát jobb a buszon hagyni

Tanítsd meg a gyerekeket és szoktasd rá magadat is arra, hogy tömegközlekedés után nem nyúlkálunk a szánkhoz, papír zsepibe tüsszentünk és lehetőség szerint fertőtlenítjük a kezünket ezek után. Amikor hazaértek legyen a cipő-kabát levétele után automatikusan az első, hogy együtt, alaposan kezet mostok fertőtlenítő hatású kézmosóval.
Mind tudjuk, hogy az influenza szezon a hűvös, nedves időben kezdődik, ezért jobb időben elkezdeni a védekezést és mindennapos szokássá tenni a higiéniát.

Mindig vigyetek magatokkal 50 ml-es kiszerelésű BradoLife kézfertőtlenítő gélt vagy kendőt, így utazhattok baci mentesen!

Nézd meg ezt is!

Milyen hatással van a közösségi média a középiskolás gyerekekre?

Ma már mindenkinek van közösségi média profilja, a gyerekedtől elkezdve a szüleidig. Azonban néhány szakember …