Főoldal / Praktikus megoldások / 5 tipp az ünnepi hangulat megteremtéséhez

5 tipp az ünnepi hangulat megteremtéséhez

Egyre közelednek az ünnepek, és rengeteg teendő vár minket ezzel kapcsolatban. Íme 5 tipp, amikkel varázslatos ünnepi hangulatot teremthetsz otthonodban, hogy kellemesebben teljen a készülődés.

1. Csillogjon-villogjon!

Egy tiszta, mindenhol makulátlan otthonban sokkal jobban érezheted magad. A karácsonyi készülődés nulladik lépése bizony a nagytakarítás. Szerencsére ezzel kényelmesen előkészülhetsz már most, és ha ránk hallgatsz, akkor így is teszel, hogy ne a nagy rohanásban legyen még erre is gondod.

2. Illatozzon az otthonod!

A különböző légfrissítőkkel varázslatos illatokat teremthetsz a lakásban. A karácsonyi készülődés hangulatát fokozhatod az évszakhoz illő illatokkal, mint a fahéj, narancs, szegfűszeg. Így a család többi tagjának is megmelengetheted a szívét. Képzeld csak el, milyen kellemes egy ünnepi illatokkal teli lakásba hazaérkezni.

3. Fel a díszekkel!

Végre előkerülhetnek a karácsonyi díszek! Ha szeretnéd kicsit feldobni a hangulatot idén, akkor ne sajnáld felfrissíteni a dekoráció készletet. Az idei év karácsonyi trend színei a fehér pirossal vagy arannyal kombinálva, illetve egy natúr vonal zölddel, narancssárgával, és bézs színekkel. Arról, hogy mikor érdemes feltenni a díszeket, már ebben a cikkben is írtunk.

4. Vess be előkóstolókat!

Remek ötlet, ha már hetekkel a nagy karácsonyi vacsora előtt elkezded tesztelni az idei évre kigondolt menüt. Persze nem azt mondjuk, hogy készítsd el előre az egész vacsorát! Minden héten bevethetsz egy-egy újdonságot, amivel készültél, hogy leteszteld kinek mennyire ízlik, vagy hogy milyen módosításokat érdemes eszközölni a recepten. Így élesben már nem érhet meglepetés.

5. Kösd össze a kellemest a hasznossal!

Számos olyan ünnepi süti van, amik jól elállnak, mint a különböző mézeskalácsok, a zserbó, a hókifli, a gyümölcskenyerek vagy a karácsonyi kekszek. Így ezekkel is kényelmesen elő tudsz készülni. Ráadásul remek lehetőség, hogy a gyerekekkel együtt készítsétek el, ami önmagában is jó szórakozás.

Kellemes ünnepi előkészületeket kívánunk!

Nézd meg ezt is!

5 dolog, ami téged is idegesít a gyerekedben, csak nem vallod be

A folyamatos hiszti, az állandó ellenkezés, a századik feltett kérdés minden édesanyából váltotta már ki …