Főoldal / Házi Praktikák ! / 10 trükk, amitől profi leszel a konyhában

10 trükk, amitől profi leszel a konyhában

Valljuk be egyikünk sem szeret egy fárasztó hétköznap este a konyhában órákig sürögni-forogni, hogy másnap legyen mit ennie a családnak. Sokunknak a főzésről a mosatlan edények tömkelege és a tűzhely mellett eltöltött hosszú órák jutnak eszébe, azonban ezeket a rémképeket könnyen elhesegethetjük, ha kipróbáljuk a következő 10 apró konyhai trükköt, amik megkönnyítik a mindennapjainkat!

Ezeket alkalmazva többé nem fogjuk úgy érezni, hogy időmilliomosnak vagy mesterszakácsnak kell lennünk ahhoz, hogy elkészítsünk egy főételt!

  1. Szobahőmérsékletű vaj gyorsan

Nemcsak akkor van szükségünk puha vajra, amikor hirtelen szendvicset kell készíteni a férjünknek vagy a gyereknek, de sok recepthez is szükséges. Ilyenkor a leggyorsabb mikrós megoldáshoz folyamodunk, de így a vaj fele folyékony, a másik fele pedig kemény marad. Az egyetlen jó ötletnek az tűnik, ha használat előtt 1-2 órával kivesszük a hűtőből, amit valljuk be: sokszor elfejeltünk. Szerencsére azonban nincs ok az aggodalomra! Van még egy lehetőség! Tegyük a vajat egy műanyag zacskóba, és egy sodrófával vagy a húsklopfoló fejének oldalával üssük laposra. Egy percbe se telik, és máris puha lesz a vaj!

  1. Tésztafőzés 10 perc alatt

Egyszerűbb nem is lehetne! A tésztát egy mikróbiztos tálban keverjük össze egy csipet sóval és egy evőkanál olajjal. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje és mikrózzuk a csomagoláson szereplő főzési ideig. Félidőben keverjük meg! Ha kész hagyjuk még 3 percig a mikróban és csak utána szűrjük le! Ennyire egyszerű az egész!

  1. Ropogós bacon

Egy nagyobb tepsit fordítsunk meg és rakjunk a hátoldalára egy sütőpapírt. A bacon szeleteket fektessük rá a sütőpapírra, aztán fedjük be őket egy újabb darab sütőpapírral és az egészre helyezzünk egy másik tepsit, úgy, hogy a két hátlapja érjen össze. Süssük 20 percig 150 fokra előmelegített sütőben. Ha kész, vegyük le a felső tepsit és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a tökéletesen megpirult, ropogósra sült bacon szeletekről.

  1. Tökéletes szeletek

A tojásszeletelőt nemcsak a tojás felvágásához lehet használni! Nem is gondolnánk, de pillanatok alatt tökéletesre szeli a gyümölcstortához az epret vagy a kivit, a reggeli szendvicsünkre az avokádót, vagy a pizzánk feltétjére a gombát, sőt még a mozzarella sajtot is!

  1. Aranybarnára pirult, szaftos sülcsirke

Mielőtt a csirkét betesszük a sütőbe, locsoljuk meg bőségesen olajjal és szórjuk meg a bevált fűszereinkkel és a megszokottól eltérően a mellével lefelé helyezzük a sütőbe. Az idő felénél fordítsd meg a húst! Így mindenhol éri az olajos, fűszeres lé, ami által valóban ízletes ételt tálhatunk!

  1. Palacsintasütés egyszerűen

A palacsinta sütésekor a merőkanálból lecsepegő tészta elkerülése érdekében, töltsük a jól bevált palacsintatészta receptünket egy előzőleg alaposan kimosott majonézes, ketchupos vagy mustáros tubusba és adagoljuk ennek segítségével a tésztát a forró serpenyőbe. Ezután biztosan nem kell majd súrolni a konyhát!

  1. Rántotta serpenyő nélkül

A vasárnapi reggeli asztalról nem hiányozhat az rántotta! Ezzel az apró trükkel, már nem kell mérgelődni, hogy még egy fogást kell készíteni az asztalra. Vajazzunk ki egy hőálló tálat, verjük fel benne a tojásokat, adjuk hozzá a kívánt fűszereket és zöldségeket, majd rakjuk 1,5-2 percre a mikróba! Félidőben verjük fel ismét a tojásos masszát. Ezzel a módszerrel tökéletesen krémes rántottát kínálhatsz a családnak!

  1. Szaftos hamburgerhús

A szaftos hamburgerhús elkészítése nem is olyan bonyolult, mint hinnénk és még plusz zsiradék sem szükséges hozzá! Egyszerűen csak helyezzünk sülés közben egy jégkockát a húspogácsára és várjuk meg amíg teljesen beleolvad.

  1. Sütidekoráció egyszerűen

Szerencsére az egyszerű süteménydekorációk aranykorában élünk. Nem kell mindig csokimázat és marcipán bevonatot használni, hogy szemet gyönyörködtetőre mintázzuk a nem krémes tetejű süteményünket! Elegendő csupán hozzá egy kis porcukor és egy tortaalátét vagy bármilyen vágott sablon – akár egy papírlap is amire előzőleg formákat vágtunk. Helyezzük a sütemény tetejére a mintázott papírt és szórjuk meg alaposan porcukorral. Ha készen vagyunk, óvatosan emeljük le, úgy, hogy a forma el ne maszatolódjon!

  1. Boros pác

A borban sült húsokhoz csupán 1-2 dl borra van szükségünk, amihez felesleges egy egész palackot megbontani. A vendégség után megmaradó bort öntsük jégkockatartóba és fagyasszuk le, így bármikor elővehetjük, amikor borban sült húst szeretnék készíteni!

Nézd meg ezt is!

Krónikus fáradtság.

Miért vagyok mindig fáradt? Íme 7 gyakori ok.

Ha állandóan fáradtnak érzed magad, az azt jelentheti, hogy a tested próbál mondani valamit. Bár …