Főoldal / Házi Praktikák ! / 4+1 filléres tipp a hangulatos karácsonyért
filléres

4+1 filléres tipp a hangulatos karácsonyért

A boltok polcait hosszú hetek óta nyomják a karácsonyi díszek, miközben üvölt a hangszórókból az All I want for Christmas? című klasszikus. Mert a karácsony egyet jelent a hangulatos, hívogató otthonnal. A dekorációs elemek – ahogy minden egyéb más is –  azonban már olyan összegekért kapható, amit lassan nem lehet megfizetni. Viszont ahhoz, hogy ünnepi hangulatot árasszon a lakás, nem muszáj mélyen a zsebünkbe nyúlni! 

Néhány olyan tippet hoztunk most, amitől a te lakásodba is fillérekért, vagy akár ingyen költözik be a karácsony!

1. Varázsolj karácsonyt otthonodba egy találó illattal!

filléres

Narancs, fahéj, vanília, szegfűszeg, fenyő, vanília – számos olyan illat van, ami pillanatok alatt karácsonyi hangulatot teremt. Ha te is érzékeny vagy az illatokra, csak szerezz be egy karácsonyi légfrissítőt és pillanatok alatt, fillérekért csempészd be otthonodba az ünnepet. 

2. A fényekről se feledkezz meg!

filléres

Az ünnepi hangulat egyik legbiztosabb forrása lakásunk kivilágítása. A különféle fényhálók, fényfüzérek nagyon jól mutatnak az ablakokon, illetve a lakás különböző pontjain, és még azelőtt megteremtik a karácsonyi hangulatot, hogy a fa bekerülne a házba. A fényforrások rendszerint olcsón kaphatók, így nem terhelik meg túlságosan a családi kasszát. Sőt, ha figyelsz arra, hogy szép rendben, fix helyre csomagold el a fényeket, hosszú évekig biztos karácsonyi kellékek lehetnek. 

3. Elő a karácsonyi textilekkel!

A karácsonyi időszakban szinte mindenhol kapni ünnepi konyharuhákat, párnahuzatokat, pokrócokat vagy épp lábtörlőket. Ezek szintén olyan dekorációs elemek, amiket csak egyszer kell megvásárolni, majd évekig biztosítják az ünnepi hangulatot. 

4. Az ajtó se maradjon ki a díszítésből!

Jó úgy hazaérni, ha már egyből az ajtóban valami kedves fogad bennünket. A karácsonyi időszakban legyen az egy csodálatos ajtódísz! Ezt akár saját kezűleg is elkészítheted, nem szükséges hozzá más csak fenyőág, toboz, esetleg néhány karácsonyfadísz. Egy ragasztópisztoly segítségével nagyszerű koszorút készíthetsz.

+1. Kerüljenek karácsonyi falatok és italok az asztalra!

Ha karácsony, a mézeskalács egyszerűen elmaradhatatlan! Nemcsak íze, de szemet gyönyörködtető látványa és mennyei illata is támogatja az ünnepi hangulat megteremtését. És persze a december nem telhet el forralt bor nélkül sem – ízével, illatával tuti hangulatba fog hozni. 

Kellemes karácsonyi készülődést, hangolódást kívánunk!

Ha pedig fokozni szeretnéd a karácsonyi hangulatot, nézz egy jó karácsonyi filmet is. Csillagjegyed elárulja, hogy melyik lehet az a film, ami a leginkább elnyeri majd a tetszésed!>>>

Nézd meg ezt is!

Krónikus fáradtság.

Miért vagyok mindig fáradt? Íme 7 gyakori ok.

Ha állandóan fáradtnak érzed magad, az azt jelentheti, hogy a tested próbál mondani valamit. Bár …