Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 tipp, amivel lenyűgözheted a vendégeidet

5 tipp, amivel lenyűgözheted a vendégeidet

Legyen szó egy baráti összejövetelről, vagy családi ünneplésről, ha el akarod kápráztatni a vendégeidet, akkor a legfontosabb a kellemes atmoszféra megteremtése. Összeszedtünk néhány tippet, amelyekkel ez gördülékenyen megy.

1. Erre figyelj a gyönyörű terítéshez

Az asztalon a főszerepet az ételek kapják majd, így igyekezz olyan terítéket készíteni, ami kellőképpen visszafogott. Ne használj túl harsány színű, vagy nagyon mintás terítőt, inkább egy finomabb megjelenést válassz a terítés alapjának. Az asztal közepén jól mutat egy-egy gyertya, vagy valamilyen szép dísz, de figyelj rá, hogy ne legyen túl nagy, kényelmesen elférjenek tőle a tálak és a vendégek tányérjai is. A szalvétákat nemcsak az evőeszközök alatt helyezheted el, hanem a tányérban is, egy szép hajtogatással, ami így sokkal látványosabb. Ha nem csináltál még ilyen szalvéta hajtogatást, akkor sem kell megijedned, vannak nagyon egyszerűek.

2. Így szórakoztasd a vendégeidet

Az étkezés után előfordulhat, hogy egy kicsit leül a hangulat, és elapad a beszélgetés. Készülj izgalmas játékokkal, hogy felpezsdítsd a vendégeket, és tovább fokozd a hangulatot. Mindenki szereti a társas- vagy kártyajátékokat, készíts elő két három lehetőséget, hogy tudjanak választani. De figyelj, hogy ne kínálj túl sok opciót, mert a bőség zavara megnehezítheti a választást. Ha nincs otthon társasod vagy kártyád, akkor keress olyan játékokat, amikhez nem szükségesek, vagy te magad is elkészítheted az eszközöket, ma már rengeteg ilyen találhatsz a neten.

3. Legyél jelen

Figyelj rá, hogy amikor a vendégek megérkeznek, akkor már minden előkészülettel készen legyél, ugyanis a barátaid, családod a te meghívásodra érkezett, a te társaságodért. Ilyenkor már velük foglalkozz, élvezd te is az együtt töltött időt, és ne a konyhában sürögj-forogj.

4. Csodás illatok

Ha több fogásos ebéddel vagy vacsorával várod a vendégeidet, akkor bizony előfordulhat, hogy az egész napos sütés-főzés után a lakásnak már nincs olyan friss, tiszta illata. Hiába van az ételeknek önmagában csodás illatuk, a főzés közben, ha megtelik a lakás ezekkel a szagokkal, inkább kellemetlen hatása lesz, mintsem étvágygerjesztő. A rossz szagok elűzéséhez használj légfrissítőt, mielőtt a vendégek megérkeznek. Ma már a legtöbb spray amellett, hogy az általad választott illatokat varázsolja az otthonodba, még semlegesíti is a kellemetlen szagokat.

5. Ne kövesd el ezt a hibát

Biztosan veled is előfordult már, hogy valami nem pont úgy sikerült, ahogy tervezted, és sűrű elnézést kértél a vendégektől. Pedig lehet, hogy ha nem hívtad volna fel a figyelmet rá, akkor senki nem vette volna észre. Ne szabadkozz minden apró hiba miatt! Hidd el, a vendégeid nem azért mentek, hogy ezeket figyeljék!

Reméljük tippjeink megfogadásával igazán jól sikerül majd az összejöveteled!

Nézd meg ezt is!

7 tojásdekorációs ötlet húsvétra

Nincs húsvét tojásdekoráció nélkül! Ez a kreatív tradíció szórakozást és kikapcsolódást nyújt, bármilyen korosztály számára, …