Főoldal / Fertőtlenítés / A telefonod egy igazi baktériumtelep! Szabadulj meg a kórokozóktól!
telefon

A telefonod egy igazi baktériumtelep! Szabadulj meg a kórokozóktól!

Szedhetsz bármilyen vitaminokat, figyelhetsz bármennyire az egészségedre, ha épp a leggyakrabban használt tárgyaid higiéniájára – telefon, táblagép, laptop – nem fektetsz elegendő hangsúlyt.

Gondolj csak bele: hányszor érinted meg egy nap a telefonodat, hányszor nyomod közvetlenül az arcodhoz. Rengetegszer. És hányszor tisztítottad meg az elmúlt egy hétben? Valószínűleg egyszer sem…

telefon

A telefon fertőtlenítése sokszor feledésbe merül, pedig egyértelműen ez a legszennyezettebb tárgyaink egyike. Rengeteg vírus és baktérium állandó lakhelyéül szolgál, hiszen az eszköz folyamatos használatban van.  

Egyes felmérések szerint a telefonok akár 18-szor több kórokozót tartalmazhatnak felületükön, mint a WC-ülőke. Pedig a toaletthez bizonyára egyikünk sem simítja sokszor oda az arcát.

Szabadulj meg végre a telefonodon megtelepedett baktériumoktól, három lépésben!

1. Tisztítószert soha ne permetezz közvetlenül a mobilodra, helyette inkább egy törlőrongyra fújd a baktériummentesítő szert! Puha, szöszmentes kendőt használj, amellyel nem karcolod meg a képernyő felületét. Ezzel tisztítsd át jól mind a képernyőt, mind a hátlapot.  

2. Szerezz be fertőtlenítő hatású kendőket, amelyekkel bármikor és bárhol, akár néhány másodperc alatt higiénikussá teheted a mobilodat.

telefon

3. Lehet bármilyen alapos a tisztogatás, a bacik bármikor célpontként tekinthetnek a telefonodra, ezért érdemes változtatni a telefonhasználati szokásaidon is. A hívások során használj inkább fejhallgatót, hogy ne kelljen az arcodat a készülékhez érinteni. Továbbá a WC-be, ha lehet, ne vidd magaddal a készüléket.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy a lakásod mely területein hemzsegnek a kórokozók, olvass bele korábbi cikkünkbe is!

Nézd meg ezt is!

tábor

Nyári tábor előtt álltok? Így készülj, hogy ne sírás legyen a vége!

A nyári szünet a szülők számára nem csak játék és mese. Rengeteg logisztikával, tervezéssel, szervezéssel …