Főoldal / Házi Praktikák ! / Hemzsegnek a kórokozók a lakásban! Tegyél ellene!

Hemzsegnek a kórokozók a lakásban! Tegyél ellene!

A lakásodban sem érezheted magad teljes biztonságban. Egyes pontokban összegyűlhetnek a kórokozók, és észrevétlenül betegíthetnek meg téged.

Az alábbiakban sorra veszünk néhány olyan helyet, ahol a baktériumok előszeretettel fordulnak meg.

Ezekre a területekre nemcsak a rutintakarításkor kell figyelmet fordítanod, hanem a mindennapokban is megbízható szerekkel, gondosan át kell sikálnod azokat.

Konyha

Ahol ételt tárolsz, illetve készítesz, rengeteg kórokozó telepedhet meg. Így különös tekintettel kell lenned a mosogatóra, a hűtőszekrényre és a készítőpultra. De a mosogatószivacsot is sűrűn érdemes cserélni.  

Nappali

A legtöbbet használt helyiségben, a nappaliban számos olyan, gyakran érintett tárgy van, amely higiénia szempontjából kritikus lehet. Kórokozóforrás például a távirányító, a táblagép, a telefon és a szőnyeg. Utóbbi rengeteg koszt zárhat magába. Így ha nem takarítod megfelelően, akár piszkosabbá válhat, mint az utca járdája.

Fürdőszoba

A nedves felületek és a párás levegő tökéletes terepet biztosít a baktériumoknak. A fürdő tisztítása során odafigyelést igényel a WC és annak környezete, a mosdó, a zuhany, illetve a kád is. A törölközőket minimum heti egyszer cseréld, a fogkeféket pedig háromhavonta.

A házi kedvencek területe

Amennyiben macska, kutya vagy bármilyen egyéb állattal élsz egy lakásban, az ő helye és holmija jóval szennyezettebb lehet, mint az otthonod bármelyik másik pontja. A kedvenced tányérját, alomját, játékait precízen és rendszeresen tisztítsd át.

Ha családod egészségét meg szeretnéd óvni, semmiképp ne hanyagold el az alapos takarítást és gondoskodj a megfelelő fertőtlenítésről is!

Nézd meg ezt is!

tábor

Nyári tábor előtt álltok? Így készülj, hogy ne sírás legyen a vége!

A nyári szünet a szülők számára nem csak játék és mese. Rengeteg logisztikával, tervezéssel, szervezéssel …