Főoldal / Fertőtlenítés / Biztos, hogy helyesen használod a kézfertőtlenítőket?

Biztos, hogy helyesen használod a kézfertőtlenítőket?

Kézfertőtlenítőt egyre gyakrabban használunk, de sok esetben hibásan, így a termék nem váltja ki azt a hatást, ami elvárható tőle. Te biztosan jól használod? Járjunk utána! Eláruljuk, hogy mely tényezőkre kell ügyelned kézfertőtlenítés közben.

A hathatós kézfertőtlenítő ismérvei

A hatékony kézfertőtlenítők minimum 60% alkoholt tartalmaznak, így megfelelően fertőtlenítik a kívánt felületet, ám fontos megjegyezni, hogy a hidratálásnak is nagy szerepe van ezek használata során, hiszen az alkohol szárítja a bőrt. Mindenképp érdemes ezért olyan megoldást választani, amely nemcsak véd, de hidratál is. A minőségi kézfertőtlenítő elpusztítja a vírusok és baktériumok 99,9%-át.

Hogyan használjuk helyesen?

A kézfertőtlenítő megfelelő használatát tekintve, ugyanaz a szabály, mint a szappannal való kézmosásra. A kezünket 1-2 nyomásnyi adaggal be kell kenni, majd a tenyerünket alaposan összedörzsölni. Ügyeljünk rá, hogy ne maradjon ki a kézfejünk és a csuklónk se!

Figyeljünk arra is, hogy ujjainkat minden irányból érje a kézfertőtlenítő, hiszen csak így tudja betölteni funkcióját, és elérni hatékonyan az elvárt hatást. Várjunk legalább 10-20 másodpercet mielőtt bárminek nekikezdenénk, vagy bármihez hozzáérnénk, hogy bőrünknek legyen ideje beszívnia a szert.

Összességében elmondható, hogy kiemelten fontos szerepet töltenek be a kézfertőtlenítők a mindennapjaink során, azonban annak használata korántsem mindegy!

Ha tehetjük, mossunk kezet szappannal és vízzel, ahol viszont erre nincs lehetőségünk, mindenképpen használjunk kézfertőtlenítőt. Természetesen sok olyan élethelyzet van, amikor erre nincs lehetőségünk és muszáj, olyan tárgyakhoz nyúlnunk, amiken a baktériumok megtapadnak – például tömegközlekedés használata során. Ilyenkor nagy segítséget nyújt a kézfertőtlenítő, de ügyeljünk arra, hogy azt a rendeltetésének megfelelően használjuk, hiszen csak így tud biztonságot nyújtani számunkra.

Nézd meg ezt is!

Baktériumok milliói a kezeken?

A kezeinken sokkal több baktérium és szennyeződés telepszik meg, mint ahogyan azt mi gondolnánk. Akár …