Főoldal / Fertőtlenítés / Szappan vs. kézfertőtlenítő? Melyik miért jó?

Szappan vs. kézfertőtlenítő? Melyik miért jó?

Napjainkban meglehetősen fontos ez a kérdés, hiszen egészségünk megőrzése a cél! De melyik a jobb megoldás? Milyen módon tarthatjuk igazán tisztán kezeinket?

Sokan hibásan kézmosás helyett használják a kézfertőtlenítőket, azonban a szakértők többsége arra hívja fel a figyelmet, hogy ez nem helyettesíti az alapos kézmosást, hiszen a leghatásosabban csak ily módon tudjuk eltávolítani a kezünkre tapadt kórokozókat. Na de akkor kinek is van igaza? Utánajártunk!

A kézfertőtlenítő alkalmazása

A kézfertőtlenítők használata már szinte hétköznapi szokásaink részévé vált. Bárhova megyünk, magunkkal visszük, és ahol tehetjük előszeretettel használjuk is. Lehetséges azonban, hogy nem vagyunk tisztában azzal, hogy hogyan kell azt megfelelően alkalmazni, és hogy mekkora védelmet nyújt számunkra.

A sterilizáló igénybevétele főként akkor ajánlott, ha nem áll módunkban szappannal és vízzel kezet mosni – például tömegközlekedési eszközök használata után. Ilyenkor valóban jó szolgálatot képes nyújtani ez a szer, hiszen alkohol tartalmának köszönhetően fertőtleníti kezeinket.

…mi lehet a megoldás, hogy valóban higiénikusak maradjunk?

Egyes szappanok amellett, hogy megtisztítják bőrünket a lerakódott szennyeződésektől, és kosztól, egyúttal fertőtlenítik is kezeinket. Gyengéden távolítja el a kezeinken megbújó összes baktériumot és vírust, mindeközben pedig hidratálja igénybe vett bőrünket. Másrészt pedig allergiások is bármikor használhatják. A legtöbb fertőtlenítő szappan ugyanis illat, színezék- és allergénmentes, így azok is nyugodtszívvel tudják használni, akiknek rendkívül érzékeny a bőre, vagy esetleg allergiás különféle egyéb szappanokban megtalálható összetevőkre.

A fertőtlenítő szappanok könnyen beépíthetőek a mindennapjainkba, mivel csak korábbi szappanunkat kell lecserélnünk és máris higiénikusabbá tudjuk varázsolni a kézmosást! Fontos azonban, hogy ezek közül is egy erős, komplex terméket válasszunk, ha valóban biztosra akarunk menni! Ez azonban nem jelent nagy nehézséget, hiszen a hatékony szappanok beszerzése egyszerű, nem igényel különösebb utánajárást, bárhol kaphatóak. Dönts a saját és a családod egészsége mellett!

Nézd meg ezt is!

Baktériumok milliói a kezeken?

A kezeinken sokkal több baktérium és szennyeződés telepszik meg, mint ahogyan azt mi gondolnánk. Akár …