Főoldal / Ápoltság / Debreczeni Zita szépségápolási tippjei háziasszonyoknak!

Debreczeni Zita szépségápolási tippjei háziasszonyoknak!

Debreczeni Zita az a kedves lány a szomszédból, akit nap mint nap szeretnénk látni. Jókedélyű, mosolygós és üde személyisége igazán varázslatos.
Életében most a legfontosabb az új hivatás, a fotózás. E különleges látásmódot és technikai felkészültséget igénylő szakma ébresztette rá, igaz a mondás: Az ördög a részletekben rejlik.

Praktikus: Az életedben a szépség mindig is szerepet játszott. Mostanában sincs ez másképp, hiszen fotográfusként a szépség bemutatása a célod. Mit látsz most, a kamera túloldaláról, mitől szép egy nő?

Zita: Akkor a legszebb egy nő és akkor lesz tökéletes egy fotó, amikor a külső és a belső harmóniában van. A fotózás alkalmával nagyon fontos, hogy minden a helyén legyen. De a hétköznapokban sem lehet elhanyagolni e kettős harmóniát. Szerintem az általános ápoltsághoz hozzá tartozik a szép láb, kéz és haj. Ezek nagyban befolyásolják a külső megjelenésünket.  A férfiak nagy része a nőknek a kezét és a körmét vagy a lábfejét és a lábujjait figyeli. Ha ezek rendben vannak, akkor a tükörbe nézve egy elégedett nő fog visszatekinteni ránk, aki akár egy kamera előtt is magabiztosan mozog.  A részletek nagyon fontosak, mivel a képen minden rajta van. 20 megapixelnél a hajszál végén a törést is lehet látni… (nevet)…

z3

 

Praktikus: Amikor fotómodell voltál, mikor kifutón szerepeltél mire figyeltél oda a legjobban?  Melyik részletet tartottad magadból a legfontosabbnak?

Zita: A belső kisugárzásom, az a legfontosabb…

Praktikus: És külsőleg?

Zita: Mindenre. Fontos a haj, a szem, és minden forma, viszont a lábam és a lábfejem mindig valamiért több figyelmet kapott… Mindig odafigyeltem erre, függetlenül attól, hogy éppen kifutón voltam-e vagy sem. Hiszen a hétköznapi életben is fontos a lábak megjelenése.

Jön a strand, a papucs, illetve a szandál szezonja. Ezeknél a viseleteknél nem lehet hibázni. Én egyébként lábápolás tekintetében nem teszek különbséget, hogy nyár van, vagy tél. Általában a nők jobban odafigyelnek nyáron a lábukra mint télen, pedig ez ugyanúgy fontos dolog minden évszakban.

Praktikus: Mit tanácsolsz azoknak a háziasszonyoknak, akik a rengeteg házimunka és teendő közepette a téli időszakban kevesebb figyelmet fordítottak a lábaik ápolására?

Zita: Most még nem késő nekiállni széppé varázsolni a lábakat a szandálszezonra, hiszen senki nem szeret a 40 fokban zárt cipőben járni, vagy a strandon a törölköző alá dugdosni a lábait. Akár otthon, saját maguknak is adhatnak lábápolási kezelést, amihez csak egy kis időre és néhány praktikus eszközre van szükség. Manapság annyi lehetőség és szuper termék áll rendelkezésre, hogy senkinek nem lehet kifogása egy gyors lábápolás ellen.

Praktikus: A nőknek fokozottan figyelni kell a lábukra, hiszen érzékenyek arra, hogy milyen cipőt hordanak. Gondolom, hogy ezért is fontos az, hogy miként ápolják a lábukat. Az előbb mutattál nekem egy fényképet egy nem túl vonzó lábról.

Zita: Igen. Most már nagyon sokan abszolút a social médiában éljük a mindennapjainkat. Nagyon fontos az, hogy milyen típusú képeket teszünk ki magunkról. Nyilván az internet nem felejt. Nálunk, ismert embereknél ennek nagyobb a jelentősége. Fokozottan a figyelem középpontjában vagyunk. A rendezvényeken ki vagyunk téve annak a veszélynek, hogy a fotósok bizonyos részletekre kiemeltebben figyelnek. Volt már olyan összeállítás egy magazinban, hogy csak a nők lábát fotózták le és teljesen közelről ábrázolták. Aztán ezt elemezgették, hogy ki hol járt és  kinek hogyan néz ki a lábfeje.

z4

Tényleg, minden egyes nőnek oda kell figyelnie a lábai ápoltságára. Ez nem csak a férfiak miatt fontos, hanem az egészség szempontjából is.

A cipőkre visszatérve – a baj az, hogy nálunk nőknél a magassarkú eltorzíthatja a lábat. Ez is nagyon veszélyes, mert talán fiatal korban óriási poén folyamatosan magassarkúban járni, de azért ez megbosszulja magát. Idős korra tényleg eltorzíthatja a lábfejet, lábujjakat. Nem ajánlom, hogy állandóan magassarkúban járkáljanak a lányok. Én abszolút sportcipő mániás vagyok, de azért – mivel nőből vagyok – szeretem a szép magassarkúkat. Viszont nem minden esetben, nem minden alkalommal.

Praktikus: Ezért is fontos gondolom, hogy ápolják a lábukat a hölgyek.

Zita: Igen. Folyamatosan. Egyébként tudom, hogy milyen klassz lábápolási dolgok vannak, amik nagyon speciálisak, krémek és reszelők és mindenfélék. Inkább ezekben hiszek, mint a halacskás pedikűrben 😀

Praktikus: A fotós munkád során volt már gondod lábbal?

Zita: Van, hogy a retusőrnek is feladják a leckét, ha egy olyan hölgy érkezik fotózásra, akinek nem ápolt a keze és a lába. Volt már erre példa sajnos, hogy egy ismert magyar nő, akit fotóztunk, az egyik fotózásra úgy érkezett, hogy már ott a helyszínen be kellett vetnünk egy kis lábápolást és nyilván utómunkával még egy picit rá kellett segíteni.

Egy nő legyen igényes, és ilyenekre különösen figyeljen oda, mivel ahogy említettem: az internet nem felejt!

 

zz

Nézd meg ezt is!

lábakért

3+1 bevált tipp az ősszel is ragyogó lábakért

Az ősz, amely hivatalosan is elindítja a bakancsszezont, már itt van. Az időjárás is egyre …